Life
230 prikaza

FOTO Državna megafešta uz dizalice i miješalice! Ovo je metropola od 32 mlrd. dolara

1/14
Gradnja novog indonezijskog glavnog grada suočila se s brojnim izazovima, kao što su kašnjenja, problemi s otkupom zemljišta i nedostatak entuzijazma stranih ulagača

Indonezija je u subotu obilježila prvi puta Dan neovisnosti u nedovršenom novom glavnom gradu podizanjem zastave usred prašnjavih gradilišta. Smješten u šumovitom istočnom dijelu Bornea, novi grad Nusantara zamišljen je kao održiva, visokotehnološka alternativa prenapučenoj i zagađenoj Džakarti.

Iako su neke vladine zgrade skoro dovršene, velik dio bitne infrastrukture ostaje nedovršen.

POGLEDAJTE GALERIJU:

1/14

Predsjednik u odlasku Joko Widodo, poznat kao Jokowi, vodio je svečanost zajedno s novoizabranim predsjednikom Prabowom Subiantom, koji bi dužnost trebao preuzeti u listopadu. Zasebna svečanost održana je u Džakarti, a vodili su je potpredsjednik Maruf Amin i novoizabrani potpredsjednik Gibran Rakabuming Raka.

Ambiciozni projekt vrijedan 32 milijarde dolara suočio se s brojnim izazovima, kao što su kašnjenja, problemi s otkupom zemljišta i nedostatak entuzijazma stranih ulagača.

Kritičari ga nazivaju „bijelim slonom“ jer Jokowi nastoji stvoriti trajno nasljeđe, dok ekolozi upozoravaju na potencijalnu ekološku katastrofu.

 | Author:

Jokowi je pozvao na oprez u pogledu preseljenja državnih službenika u Nusantaru.

Početna skupina od oko 1700 državnih službenika trebala bi se preseliti u rujnu, no potpuni prijelaz mogao bi potrajati dulje, rekli su dužnosnici.

Preseljenje uključuje izgradnju 47 stambenih tornjeva za državne službenike, a 21 toranj već je dovršen.

Na snazi ​​je strategija u tri faze koja uključuje zapošljavanje na više od 40.000 radnih mjesta namijenjenih središnjim državnim institucijama u Nusantari.

 | Author:

 | Author:
 | Author:
 | Author:
 | Author:
 | Author:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.