Life
7450 prikaza

Gazdin helikopter 'sparkan' je kod Konzuma

Helikopter Ivice Todorića kod Konzuma na Žitnjaku
9Aero - Croatian Aircraft Spotters
Kada je raspisana prodaja Todorićevog helikoptera javilo se 12 kupaca

Privatni helikopter Ivice Todorića, luksuzni Bell 427, kojeg je nova uprava Agrokora na čelu s Antom Ramljakom stavila na prodaju, ali je prodaju skupa s njegovom jahtom morala povući zbog založnih prava koja Addiko banka ima na tim dvjema pokretninama, uslikan je u utorak na Žitnjaku, točnije kod upravne zgrade Konzuma. Fotografija je objavljena na stranici 9Aero - Croatian Aircraft Spotters.

Tamo je helikopter očito cijelo vrijeme, a dok ga je Todorić vozio nalazio se na Lučkom pod registracijskom oznakom 9A-HTI. Njegova se vrijednost procjenjuje na oko dva i pol do tri milijuna eura.

Helikopter Ivice Todorića kod Konzuma na Žitnjaku | Author: 9Aero - Croatian Aircraft Spotters 9Aero - Croatian Aircraft Spotters
Inače, kada je raspisana prodaja Todorićevog helikoptera javilo se 12 kupaca. 

Todorić je prije ovog modela imao Bell 407, kojeg je prije kupnje Bella 427 prodao. Najvjerojatnije je bio prodan nekom strancu, jer se njegov stari helikopter više ne nalazi u hrvatskom registru zrakoplova.

Bell 427 ima maksimalnu brzinu od 225 km/h, osam sjedišta, a proizveden je 2006. godine. Ovaj model se u svijetu najviše koristi prilikom akcija spašavanja na teško dostupnim područjima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.