Life
6358 prikaza

Google Maps otkrio tijelo nestalog prije 22 godine

Ilustracija sablasnog jezera
Thinkstock
Gdje policija zakaže - tu pomaže Google Maps, odnosno entuzijasti koji ga pretražuju i uočavaju nepravilnosti

William Moldt nestao je u dobi od 40 godina, a posljednje što je o njemu poznato je da se vozio kući na Floridi nakon posjete noćnom klubu.

To se dogodilo u studenom 1997., a nedugo prije nestanka je razgovarao sa svojom djevojkom iz noćnog kluba, kada joj je rekao da kreće kući u njihov dom u Wellingtonu.

Nakon što je izašao iz kluba, nikad više nije viđen, a slučaj bi vjerojatno ostao zauvijek neriješen da jedan bivši stanovnik Grand Isla susjedstva nije odlučio pogledati satelitske fotografije tog područja.

U automobilu pronašli kostur

On je zoomirao prizor jezera u blizini Moon Bay Circlea, gdje je primijetio automobil potopljen u vodi.

Kontaktirao je jednog od lokalnih vlasnika kuće u blizini, koji je pak korištenjem osobnog drona potvrdio da se vozilo još uvijek nalazi tamo, piše Independent.

Čudovište koje je uslikao Google Maps Lude i jezive Life 5 fotki s Google Mapsa koje nitko ne može objasniti

Obaviještena je policija, koja je izvukla vozilo iz jezera te su u njemu pronašli kostur muškarca. Nakon nekoliko dana, ostaci su identificirani kao truplo Williama Moldta.

Daljnja istraga je otkrila kako je automobil bio jasno vidljiv na Google Earthu još od 2007. godine Vozilo je bilo kalcificirano i bilo je jasno kako se u vodi nalazi dulje vrijeme, izvijestili su iz ureda šerifa iz Palm Beacha.

U vrijeme nestanka Moldta Grand Isle naselje je bilo pod izgradnjom. Barry Fay, koji živi u kući blizu mjesta gdje je automobil pronađen, rekao je kako nikad nije vidio auto s obale, a kamoli da bi itko pomislio da se unutra nalazi 22 godine staro tijelo.

Ovo nije prvi slučaj u kojem je Google Maps riješio slučaj nestanka - prije tri godine uz pomoć njega pronađen je automobil nestalog 75-godišnjeg Davie Lee Nilesa.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.