Life
11770 prikaza

Hitlerova ljubavnica - Francuskinja s kojom je imao dijete

Adolf Hitler
Wikipedia
Diktator je sa Francuskinjom, navodno, dobio i sina koji je bio u pokretu otpora

Mladi vojnik u I. Svjetskom ratu, istočno od francuskog grada Lillea, upoznaje djevojku koja mu se sviđa te je odlučuje naslikati. On je Adolf Hitler, a djevojka Charlotte Lobjoie. Slika koju je Hitler naslikao uskoro će biti ponuđena na aukciji za 52.000 funti.

Slika prikazuje Francuskinju onako kako ju je Hitler 1916. i upoznao - u poljima gdje je kosila sa crvenom maramom preko glave i polugolih grudi.

O njihovoj je ljubavnoj priči prvi progovorio Jean-Marie Loret, koji je do smrti 1985. godine tvrdio da je njihov sin iako to nikada nije sa sigurnošću dokazano. Tako mu je rekla majka.

Ispričala mu je da je Hitlera upoznala za vrijeme njegovog boravka u gradiću Fournes-en-Weppe tijekom rata. On je imao 28 godina, a ona 19. Vidjela ga je kraj puta kako sjedi i skicira pa je na nagovor drugih djevojaka skupila hrabrost i otišla pogledati što crta.

Niti nakon što su se spetljali nikada nisu progovorili niti riječ jer on nije znao francuski, a ona nije pričala njemački. Volio je, govorila je Charlotte, šetati po prirodi. To ga je inspiriralo da krene sa govorima fiktivnoj publici, a sve o povijesti Njemačke.

Eva Braun i Hitler je li moguće? Life Deset žena koje su bile zaljubljene u Hitlera

"Bio je ljut jer nisam slušala, no osim što nisam razumjela povijest Prusije, Austrije i Bavarske me nije nimalo zanimala", rekla je sinu

Tvrdila je kako je sin začet nakon "pripite" noći. Charlotte je nakon što ga je rodila od srama pobjegla u Pariz, a dijete ostavila djedu i baki, no kasnije se vratila.

Rekla je kako ju je Hitler dobro tretirao i da je bio odličan ljubavnik, ali vrlo ljubomoran. Nije volio da Charlotte drugi gledaju.

Jean-Marie bio je u vojsci, a pridružio se i pokretu otpora protiv snaga diktatora za kojeg nije znao da mu je otac. Kada mu je krajem četrdesetih majka rekla istunu Jean-Marie je pao u depresiju.

Navodna Hitlerova ljubavnica | Author: Screenshot Screenshot

"Radio sam bez prestanka dva desetljeća samo da zaboravim. Nisam u 20 godina otišao jednom u kino", rekao je. Na kraju je potpuno okrenuo ploču, prihvatio tko mu je otac i počeo istraživati Hitlerov život u nadi da će dokazati da mu je sin.

Nikakvi genetski testovi nisu napravljeni no Jean-Marie i njegova djeca, piše Daily Mail, fizički jako sliče na Hitlera. Philippeu je otac Jean-Marie o djedu rekao za vrijeme jedne večere kada je dječak imao 16 godina.

Philippe je prihvatio tko mu je i što bio djed te je radio i neke stvari kojih bi se možda drugi klonili na njegovom mjestu - nosio je jednaku frizuru i brkove.

Auschwitz 85 godina Dachaua Life Robovi logoraši su Hitleru zaradili milijarde dolara

"Nisam kriv što sam mu unuk, to nije nešto na što mogu utjecati ni da želim. Niam kriv niti za ono što se dogodilo za vrijeme rata, to nema veze samnom. Mislim da je jezivo što je učinio Židovima, no neke stvari je dobro učinio, vratio je Njemačku s ruba kolapsa, i sagradio ceste", kaže Phillippe koji je pročitao 40-ak knjiga o diktatoru.

Uvjeren je kako se zlo ne nasljeđuje, već svatko stvara i gradi svoj život.

Sliku koju je naslikao Hitler kupio je flamanski industrijalist 1967. godine, a bila je izložena u mnoštvo galerija po Europi. Uskoro će je na dražbi ponuditi aukcijska kuća Weidler.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.