Life
113 prikaza

Islamisti objavili video apokaliptičnog marša na Rim

Islamistički marš na Rim
screenshot/youtube
Glavna ideja tog uznemirujućeg video, koji nosi naslov "Sastanak u Dabiqu", je smrtonosna bitka za svjetsku dominaciju

Džihadisti Islamske države objavili su novi video koji prikazuje apokaliptičnu viziju konačnog obračuna sa Zapadom, a jedna od scena prikazuje džihadiste kako idu prema rimskom Koloseumu.

Glavna ideja tog uznemirujućeg videa, koji nosi naslov "Sastanak u Dabiqu", je smrtonosna bitka za svjetsku dominaciju, u kojoj bi se pristalice Islamske države, kako vjeruju, u talijanskoj prijestolnici borile sa "križarima" sa Zapada, piše Daily Mail.

Video snimljen u Iraku prikazuje vojnike Islamske države kako izljeću iz oklopnih vozila i otvaraju vatru na zamišljene mete koje predstavljaju specijalne snage protivničke vojske.

Pored toga, video sadrži bizarnu scenu u kojoj jedan džihadist nastoji izgledati dostojanstveno jašući na konju, kao i scenu u kojoj se džihadisti grle na odlasku u samoubilačke misije. Dok se oni grle, na ekranu stoji natpis "Zbogom braćo".

U jednom trenutku se u videu vide zastave 60 zemalja, koje navodno predstavljaju zemlje za koje islamisti tvrde da su s njima u ratu, uključujući Britaniju, Francusku, Australiju, SAD i mnoge druge.

U digitalno izmijenjenom videu se također vidi oklopno vozilo islamista kako se kreće prema Koloseumu, a muški glas koji čita tekst kaže da će militanti uništiti "križarska mjesta".

"Ovo je vaš zadnji križarski rat, sljedeći put ćemo mi biti ti koji će dobiti bitku na vašem terenu", kaže on.

Osim Koloseuma, u videu se vide i druge rimske znamenitosti poput Bazilike Svetog Petra u Vatikanu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.