Life
15515 prikaza

Ispovijed Priscille Presley: Elvisu sam bila kućni ljubimac

Elvis i Priscilla Presley s kćerkom Lisom Marie
Wikipedia
Upoznali su se kada je ona imala tek 14 godina, a vjenčali su se osam godina kasnije

Elvis Presley bio je neprikosnoveni vladar glazbe tijekom života, ali i u desetljećima nakon smrti. Međutim, njegov ljubavni život oduvijek je bio obavijen velom tajne. Poznato je da se zaljubio u tada četrnaestogodišnju Priscillu i da su tek nakon nekoliko godina stupili u brak, kada je ona bila punoljetna.

Sada 71-godišnja Priscilla otvorila je srce i nedavno ispričala kako je to živjeti u braku s kraljem rock'n'rolla.

"Ne samo da sam ga morala dijeliti sa svijetom nego nisam ni imala svoj život, a on se prema meni ponašao kao da sam mu kućni ljubimac. Voljela sam ga, ali osjetila sam slobodu tek poslije razvoda", ispričala je Priscilla u razgovoru za britansku emisiju Loose Women.

"Čak sam i prije spavanja nanosila dodatni sloj maskare i rumenila, pa sam naučila spavati bez okretanja. Bio je okružen najljepšim djevojkama, to je cijena koju sam platila", opisala je Priscilla godine turbulentnog braka s jednim od najpopularnijih pjevača svih vremena.

Priscilla Presley na premijeri filma Mad Max | Author: BREUEL-BILD/DPA/PIXSELL BREUEL-BILD/DPA/PIXSELL

Razveli su se nakon šest godina braka, a Priscilla je ovako opisala svoje razloge za razvod: "Morala sam osjetiti slobodu. Teško je povjerovati da sam prvi tečaj plesa upisala kada mi je bilo 28 godina, a prvi ček sam potpisala tek sa 29 godina. I dalje sam ga jednako voljela, ali morala sam drukčije živjeti"

Kralju rock'n'rolla najviše zamjera što joj je uzeo najbolje godine života jer su uvijek radili ono što je on htio. Zanimljivo je i da je nikad nije vidio kako se presvlači. Zanimala ga je ili gola ili glamurozna.

Njihova kćer Lisa Marie je kasnije pričala o braku glamuroznih roditelja: "Njihov život bio je čudan, kao što je i redovito slučaj s glazbenim legendama. Mama i tata su se voljeli do samog kraja".

Kraj kralja rock'n'rolla bio je sve samo ne glamurozan. U trenutku smrti, Elvisovo zdravlje bilo je katastrofalno. Procjenjuje se da je imao oko 160 kilograma i trebao je stalnu medicinsku skrb. Srce mu je bilo dvostruko veće od normalnog, imao je znakove teških srčanih bolesti, a pluća su pokazivala simptome emfizeme iako nikad nije pušio. Toksikološki nalaz pokazao je čak deset različitih lijekova na recept, ali nije bilo tragova alkohola ili droga.

Zbog takvog toksikološkog nalaza počela je istraga protiv Elvisovog osobnog liječnika Georgea Nichopoulosa. U trenutku smrti, Elvis je čitavo desetljeće proveo pod budnim okom doktora Nicka. 1967. godine, kada je doktor Nick preuzeo brigu nad Elvisom, Kralj rocka imao je normalnu tjelesnu težinu i neznatno povišeni krvni tlak. Zbog svega toga pojavile su se brojne teorije zavjera koje su govorile da je Nichopoulos zapravo uništio Elvisa.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.