Life
4996 prikaza

Izmislio je lažnu dijetu za slavne - ide u zatvor

Jennifer Aniston
Press Association/PIXSELL
Njegove dijetne metode populariziraju slavni, a lovu je zgrnuo varajući očajne i oboljele od raka

Robert Young kreirao je alkalnu dijetu - prevarantski i šuplji režim mršavljenja koji se temelji na ideji kako je pH našeg tijela je lagano bazičan i kreće se u rasponu od 7.35 - 7.45, a  dijeta propagira prehranu koja podržava pH krvi odnosno unos namirnica koje su lužnate.

Zagovornici dijete vjeruju da unos namirnica koje povećavaju kiselost dugoročno narušava acido-baznu ravnotežu u organizmu i vodi u razne bolesti poput bubrežnih kamenaca, osteoporoze, kardiovaskularnih bolesti, čak i karcinom. Autori u simptome pretjeranog aciditeta ubrajaju nisku razinu energije, kronični umor, glavobolje, osjećaj napuhanosti, učestale infekcije, bolne zglobove i artritis, gastritis te brojna druga stanja. Među njegovim obožavateljima nalaze se i brojne holivudske zvijezde, poput Kate Hudson, Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Elle Macpherson...

Muljator kupio doktorat

Danas je taj autor bestsellera The pH Miracle suočen s kaznom zatvora u trajanju od tri godine.Prošle godine je osuđen zbog prakticiranja medicine bez liječničke dozvole za to, nakon što je otkriveno kako je kupio svoj doktorat od dopisničke škole, piše BBC. 

Osim toga, i njegove su se ideje o mršavljenju u praksi pokazale netočnima - studije su dokazale da ono što jedemo ima vrlo mali utjecaj na razinu kiselosti naše krvi. Unatoč rome, Young je ženi koja je umirala od raka dojke "izmuzao" na tisuće dolara na račun svojih čudesnih, alkalnih terapija. 

Ljude s rakom bezuspješno liječio sodom bikarbonom

Zaposlenici vojske Naimi Houder-Mohamed, kojoj su propisane kemoterapije zbog agresivnog raka dojke, savjetovao je odbacivanje klasičnog liječenja te korištenje isključivo njegovih metoda. One su se manje više sastojale u intravenoznom ubrizgavanju sode bikarbone u njegovoj tzv. klinici gdje je odsjela tri mjeseca, a Naimi i njena obitelj za to su platili 77 tisuća dolara. 

No, njeno se stanje pogoršalo te je žurno odvedena u bolnicu gdje je i umrla u dobi od svega 27 godina.

To je bila osnova po kojoj je američki Medicinski odbor iz Kalifornije počeo istraživati Youngov "ph Miracle Ranch", gdje su otkrili kako niti jedan od 15 pacijenata koje je Young liječio i za to primao velik novac nije nadživjeo liječničke prognoze duljine života bez klasičnih terapija.

I ne samo ti, jedna od žena je umrla od zastoja srca nakon što joj je Youngov tim dao 33 intravenozne doze sode bikarbone u samo mjesec dana, piše Business Insider.

Tim se optužbama dodaju i one novijeg datuma, kao što je civilna tužba žene kojoj je u 4 stadiju raka Young savjetovao da odbije kemoterapiju, predstavljajući se kao liječnik - što zapravo nije.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.