Life
27282 prikaza

Jeziva šuma: Djeca tamo nestaju bez traga

Šuma
Pixabay
Brojni slučajevi nestanaka djece izazivaju jezu među roditeljima

Na ovome svijetu ima mjesta koja naizgled kriju zloslutne tajne i mračnu povijest. Mnoge neriješene misterije ostavljaju neizbježne tragove koji i dalje zbunjuju brojne laike i istraživače. Jedno od takvih lokacija je područje divljine i planina izvan grada Los Angelesa u Kaliforniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, koja je bila mjesto niz bizarnih, nestanaka male djece koja su ostala neriješena do danas.

U južnoj Kaliforniji, nalaze se planine San Gabriel i planina Sierra Pelona, ​​a u ovoj prostranoj pustinji, nedaleko od urbane džungle u obližnjem Los Angelesu, leži Nacionalna šuma Angeles. Na površini od 700.176 hektara (2.833,5 km2), šuma obuhvaća velike dijelove zaštićenog zemljišta koji ostaju u izvanredno očuvanom stanju obzirom na blizinu takvog gusto naseljenog megapolisa kao što je Los Angeles. Nacionalna šuma Angeles je također poznata po zlokobnom nizu događaja koji su se godinama skrivali iza furnira ovog prirodnog sjaja.

kukasti borovi Life Misterij šume u Poljskoj: Što je nakrivilo stabla?

U kolovozu 1956. godine, 11-godišnja Brenda Howell posjetila je područje iz Sjeverne Karoline kako bi vidjela svoju sestru i ubrzo se se počela družiti s dječakom iz susjedstva, 13-godišnjim Donaldom Leejem Bakerom. Ujutro 6. kolovoza 1956. dvoje djece sjela su na svoje bicikle kako bi otišli istraživati ​​u području San Gabriel Canyon, blizu Planine Glendora. Nikad ih više nikada neće vidjeti ni čuti. Kad se dvoje djece nisu vratila, pokrenuta je masovna potraga zajedničkim snagama pripadnika policije i mornarice, a i stotine volontera su pretraživali divljinu u potrazi za bilo kakvim znakom, ali nakon nekoliko dana pretraživanja otkrili su samo Brendin bicikl i Donaldovu jaknu, našli su ih u blizini Morrisove brane, oko četvrt kilometara udaljeni od mjesta gdje su ih posljednji put vidjeli. Dva mjeseca kasnije, Donaldov bicikl pronađen je u Osnovnoj školi Glendora, gdje je učenik tvrdio da ga je pronašao u šumi nedugo nakon što su nestali. Nisu pronađeni nikakvi dokazi, i kao da su jednostavno nestali u vidu magle.

Slijedeće godine, u proljeće 1957., zbio se još jedan zastrašujući nestanak na tom području. Dana 23. ožujka 1957. godine, Eldon Bowman i njegov šogor Gordon Wicks, zajedno sa svojom malom djecom, najstariji je bio 8-godišnji Tommy Bowman, pješačili su kroz Arroyo Seco u Altadeni u Kaliforniji. U jednom trenutku tijekom izleta, Tommy je otrčao naprijed i nestao iz vida oko zavoja, ali kad je ostatak zaokružio isti zavoj tek nekoliko trenutaka kasnije dječak nisu vidjeli. Od tada ga nitko nije vidio.

Tommy Bowman | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Obitelj je u početku pretpostavljala da mora biti u blizini, zato što je upravo bio tamo, a njihov dom bio je samo oko kilometar udaljen, ali nisu ga uspjeli dozvati i ubrzo su obavijestili policiju. Organizirana potraga brzo se približila tom području i smatralo se da Tommy nije mogao doći daleko i uskoro će ga naći, ali kako se pretraživanje oteglo na tjedan dana, koristeći se terenskim osobljem, zrakoplovima i jedinicama pasa, nikakav znak Tommyja Bowmana nisu uspjeli naći. 

Jedini mogući u čitavom slučaju isplivao je dva tjedna nakon neobjašnjivog nestanka, kada je u kuću obitelji Bowman stiglo jezivo anonimno pismo tvrdeći da je dječak još uvijek živ i u društvu neidentificiranog odraslog muškarca, a drugo pismo reklo je da živi u Oklahomi, ali nije jasno jesu li to pravi tragovi ili ne, i konačno su vodili apsolutno nigdje. 

Tommy Bowman nikada nije pronađen.

Šuma HOIA BACIU Life Šuma jeze: Je li ovo najukletije mjesto na svijetu?

Sljedeće dijete koje je nestalo u šumi bio je 6-godišnji Bruce Howard Kremen, dok je bio na kampiranju s YMCA i velikom grupom od 80 djece i odraslih na ravni Buckhorn u Nacionalnoj šumi Angeles. Dana 12. srpnja 1960. Bruce je navodno pješačio s nekom drugom djecom i odraslom osobom oko 300 metara od logora kada se umorio i vratio se na odmor u kampu koji je još uvijek bio na vidiku. Kad je dječak gotovo stigao do kampa, odrasli pratitelj se okrenuo da nastavi s drugim djecom, ali Bruce nikad nije stigao do odredišta. Samo nekoliko minuta kasnije skupina je shvatila da je dečko nestao, gotovo odmah su organizirali potragu, a zatim će im se pridružiti policija i volonteri, ali nije pronađen nijedan trag o njemu. Vlasti u to vrijeme vjerovale su da se Bruce izgubio u šumi, ali nitko nije znao sigurno i njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Mack Ray Edwards | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Ovi slučajevi ostali su kompletne enigme, bez ikakvih novih tragova ili dokaza sve do 6. ožujka 1970. godine, kada je čovjek po imenu Mack Ray Edwards, ušao u policijsku postaju u Los Angelesa i smireno priznao seksualno zlostavljanje i ubojstvo 6 djece između godina 1953. i 1970. godine, a spomenuo je nestalu Brendu Howell i Donalda Bakera. Kad je zapanjenoj policiji postalo jasno što se događa, zamolili su Edwardsa da ih odvede tamo gdje je sakrio tijela, a on se složio. Međutim, kad ih je doveo na mjesto, nije bilo tragova da su tijela ikada bila tamo, a tužiteljstvo ga neće teretiti za nestanak Brende i Donalda.

Usprkos tome, otkriveno je da je Edwards bio serijski zlostavljač djece, a na kraju će biti osuđen za tri ubojstva za koje je optužen: Gary Rochet, Donald Allen Todd i Stella Darlene Nolan. Osuđen je na smrt, ali je počinio samoubojstvo krajem 1971. godine prije nego što su ga vlasti smaknule.

Slučajevi Donalda Bakera i Brende Howell nikad nisu riješeni.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.