Life
7085 prikaza

Okrutni kultist: Želio je izazvati rat i preuzeti vlasti

Charles Manson
Youtube
Sam nije nikoga ubio, ali je zavodio žene i nagovarao ih na brutalne zločine

Šezdesete godine prošlog stoljeća obilježile su velike društvene promjene, ali i raširena upotreba psihodeličnih droga. Sve to je stvorilo savršene uvjete za obitelj Charlesa Mansona koja je ubijala ljude po Los Angelesu u nadi da će započeti međurasni sukob. Manson, glavni i odgovorni, nije osobno ubijao nego je prepustio to svojim sljedbenicima. Mnogi su završili u zatvoru, a evo gdje su danas.

Charles Manson

Ozloglašeni ubojica i vođa sumanutog kulta Charles Manson umro je u bolnici u Kaliforniji u 83. godini života. Iz kalifornijskog zatvora samo su objavili kratku informaciju da je Manson nakon 40 godina provedenih u zatvoru umro u nedjelju navečer u 8.13 sati prirodnom smrću. Manson je zajedno sa svojim sljedbenicima optužen i osuđen za planiranje i izvršenje ubojstava 1969. godine u kojima je ubijena glumica Sharon Tate, te još šest drugih osoba u dva napada.  Bio je vođa kulta poznatog samo kao “obitelj Manson”, koji se sastojao od mahom nesretnih mladih žena  od kojih su mnoge pod njegovom palicom postale ubojice. Petorka je dobila smrtnu kaznu, ali pošteđeni su nakon odluke vrhovnog suda 1972. godine.

Ljubavni par serijskih ubojica KRVAVI PAR Life Ludo zaljubljena pomogla mu ubiti 20 žena

Mansonova "obitelj" bila je zapravo šačica mladića i djevojaka u dvadesetim godinama, a svi su bili zainteresirani za psihodelične droge. Manson ih je uspješno zaveo i na kraju su svi se udaljili od svojih obitelji i izolirali se na jednom ranču u južnoj Kaliforniji. Na kraju su, pod Mansonovim vodstvom, ubijali ljude.

Fatalne žene Patricia Krenwinkel, Leslie Van Houten i Susan Atkins zajedno s Charlesom Watsonom i Bruceom Davisom osuđene su zbog ubojstava bogataša u Kaliforniji pod Mansonovom naređenju. Bili su uvjereni da će neizbježni međurasni rat dovesti Mansona na čelo SAD-a.

Patricia Krenwinkel

Patricia Krenwinkel | Author: Wikipedia Wikipedia

Krenwinkelica bila je jedna od daleko najpoznatijih kultistica u Mansonovoj obitelji. Osuđena je za ubojstvo bogate nasljednice Abigail Folger. Abigail je toliko puta izbodena nožem da je policija mislila da je bijela spavaćica zapravo bila crvene boje. Osuđena je za sedam ubojstava, a u zatvoru se udaljila od Mansonovih i potpuno okrenula svoj život. Završila je fakultet, postala je članica anonimnih udruga za liječenje od alkoholizma i ovisnosti o drogama i postala je legenda zatvorskog sustava zbog dobrotvornog rada. Uzorna je zatvorenica, ali već 13 puta joj je odbijeno oslobađanje. Trenutačno je zatvorenica s najviše "staža" u kalifornijskim zatvorima, piše portal All Day.

Leslie Van Houten

Isječak iz razgovora Leslie van Houten s Larryjem Kingom | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Imala je tek 19 godina kada je ušla u Mansonov svijet. U njihovoj maloj zajednici postala je poznata po konzumiranju LSD-a do te mjere da više nije znala što je stvarno, a što nije. Zbog toga je postala savršen kandidat za ubojstva. Korištenje droga je rezultiralo ponavljanjem suđenja, ali još uvijek je u zatvoru. Više od 20 puta je tražila pomilovanje, ali je svaki put odbijeno.

Djevojčica optužena za ubojstvo oca bez nade Life Ubila je vlastitog oca da preživi djetinjstvo

U travnju 2016. godine čak je i preporučeno pomilovanje, ali kalifornijski guverner Jerry Brown uložio je veto tako da ona i dalje ostaje iza rešetaka. U zatvoru je pokazala žaljenje zbog svojih postupaka, a tek 2018. godine će se ponovno razmatrati njeno puštanje na slobodu.

Susan Atkins

Isječak intervjua sa Susan Atkins | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Atkinsova je bila jedna od najodanijih pripadnica kulta. Mansona je obožavala do te mjere da je govorila da je on Isus. Osuđena je za ubojstva Garya Hinmana, Sharon Tate, Lenoa i Rosemary LaBiance. Iza rešetaka je i umrla, ali u međuvremenu se čak dva puta udala.

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.