Life Kraljevsko vjenčanje
781 prikaza

Kad, tko, gdje... Vodič za kraljevsko vjenčanje

Princ Harry s građanima
REUTERS
Windsor je već danima pod opsadom medija, fanova i turista, a u nastavku pročitajte što će se sve događati u subotu

Princ Harry i Meghan Markle u petak popodne pozdravili su fanove, turiste i građane koji su došli u Windsor, a potom se povukli na zadnje pripreme za svoje vjenčanje. U galeriji pogledajte fotografije zadnjeg druženja princa Harryja s građanima prije odlaska u dvorac Windsor.

1/12

Britanske televizije BBC, Sky i ITV od devet ujutro prenosit će sve događaje uživo iz Windsora gdje će održati vjenčanje, a za taj događaj su spremne neke od njihovih najvećih voditeljskih zvijezda poput Kay Burley i Huw Edwards.

Gosti i uzvanici počinju dolaziti od 9.30 u Round Tower u dvorcu Windsor, slavnom tornju dvorca kojeg mnogi sigurno znaju sa razglednica. Round Tower dio je kompleksa cijelog dvorca, a gosti će se, nakon što se tamo okupe, zajedno uputiti u kapelu St. George.

Od 11.20 u kapelu će početi stizati članovi kraljevske obitelji, a oni koji budu dolazili automobilima doći će isključivo automobila britanskih proizvođača - Rolls Royceima i Bentleyima, a oni koji budu došli u kočiji, doći će u tradicionalnim kočijama britanske monarhije - Royal Mews.

U 11.45 u kapelu dolaze braća, princ William i princ Harry.

U 11.55 na vječanje stiže kraljica.

U 11.59 u kapelu dolazi Meghan Markle. Ona će doći u automobilu skupa sa svojim djeverušama i majkom. Meghan Markle zadnju noć je provela u luksuznom hotelu Cliveden House, blizu Windsora, gdje je bila i njezina majka.

Pogledajte galeriju Meghan Markle i njezine majke prije odlaska u Cliveden House

1/7

Točno u podne počinje ceremonija vjenčanja, a predvodit će je biskup od Canterburyja, Justin Welby.

U 13.05 vjenčana povorka predvođena princom Harryje i Meghan Markle proći će kroz Windsor, a potom će se svi zaputiti u dvorac.

U 15.30 završava svečani ručak kojeg organizira kraljica.

U 19.00 u Frogmore Houseu počinje primanje i nastavlja se sa partyjem na kojem će goste zabavljati nekoliko zvijezda showa Britain's Got Talent, te navodno i nekoliko britanskih izvođača. O kome je riječ još se ne zna. Poznato je da će na ceremoniji vjenčanja svirati Elton John, koji je bio blizak prijatelj princeze Diane. Princ William i Kate Middleton za svoje su vjenčanje angažirali Ellie Goulding, pa se očekuje i da su Harry i Meghan također uzeli nekog izvođača s A liste.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.