Life
3757 prikaza

Dječja knjiga 'Kako se prave djeca' najšokantnija je u povijesti

Kako se prave djeca
Twitter/ Die Welt
Ako ste nakon satova biologije ostali zbunjeni jer niste najbolje shvatili kako točno nastaju djeca, vjerojatno niste naišli na ovu dječju knjigu iz 1975. godine

Prije točno 40 godina objavljena je knjiga koja je ovih dana uzburkala internetski svijet. 'Kako se prave djeca' počinje relativno nevino, kao i svaka druga dječja knjiga te tematike, s roditeljima koji stoje jedno do drugog i predstavljaju se. 

Kako se prave djeca | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

 

No kao i u pravom životu, neke stvari se znaju dogoditi zaista brzo i svega dvije stranice dalje oni će biti nagi i seksat će se u misionarskoj pozi. A dijete koje proučava ovu slikovnicu/knjigu imat će pred očima vrlo realan prikaz onoga što se odvija izmeđi muškarca i žene, točnije između njihovih spolovila.

Knjigu je napisao danski pisac i terapeut Per Holm Knudsen, a renesansu je doživjela nakon što ju je netko primijetio i objavio ilustracije iz knjige na Facebooku.

Kako se prave djeca | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

 

S obzirom da je riječ o djelu nastalom 1970-ih godina, ono odražava seksualnu revoluciju tog doba. No knjiga govori o više toga, a ne samo o seksu - naime ona objašnjava temeljene principe ljudskog razmnožavanja, što, kako možete brzo zaključiti dok listate knjigu, uključuje mnogo golotinje.

Iako ovakav pristup učenju djece o seksu može djelovati malo preotvoren, činjenice koje pokazuje su takve kakve jesu.

Kako se prave djeca | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

 

A moramo priznati da nas nimalo ne iznenađuje da je osoba koja stoji iza svega Skandinavac, s obzirom da je Danska dom mnogih zagovaratelja progresivnog seksualnog obrazovanja (jedan profesor je želio uvesti porniće u učionicu).

U Švedskoj pak u sklopu obrazovnog televizijskog programa imamo plešuća spolovila, piše Mic.

Za to vrijeme u Hrvatskoj i dalje nemamo potpuno odgovarajuće satove spolnog odgoja, a i mnogi roditelji ne pričaju otvoreno s djecom o spolnosti i seksu.

Kako se prave djeca | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

 

Tako da, koliko god smiješno vam izgledale ove slike, možda bi bilo dobro da 'Kako se pravi beba' nađe mjesto i u našim knjižnicama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.