Dva pjenušca, dva klasična mirna vina, dva jantarna i desertno, ponuda je žlahtina koje radi Katunar Estate Winery iz Vrbnika na Krku. Samo crne žlahtine nema... Biser mora lagano je i slađe pjenušavo vino primjereno “gorkom” ponedjeljku. Žlahtina Katunar, mirno bijelo vino od grožđa iz Vrbničkog polja, dobro je za utorak, a Sveta Lucija, odležanije i punije od žlahtine sa strmog i kamenog vinograda Šupele u Dragi Bašćanskoj, za srijedu. Četvrtak i petak mogu biti posvećeni maceriranim žlahtinama: Festivum je vinificiran u klasičnom podrumarskom posuđu od inoksa i drveta, a Amfora, kao što i naziv upućuje, u glinenoj posudi iz Gruzije. Pjenušcem Porin, koji je proizveden tankovskom metodom, može se u subotu proslaviti početak vikenda, a Zlatnom berbom, desertnim vinom od prosušenoga grožđa žlahtine, zasladiti u nedjelju.
423
prikaza
Kod Katunara za svaki dan u tjednu imaju drugu žlahtinu
1/8
Bijela su za smijeh, crna za grijeh, a ružičasta za ljubav, dijeli tako vina Anton Katunar dodajući i da ih ima za doručak, ručak, večeru ili ‘za pit’
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Prijavi se
Prijavi se putem Facebooka