Life
26067 prikaza

Komplicirana Hitlerova loza - je li ipak imao sina?

Adolf Hitler u Parizu 1940. godine
1/8
National Archives
Hitler je navodno smatrao ako zasnuje obitelj da će izgubiti obožavateljice i da javne osobe prestaju biti idoli kada stupe u brak

Već je poznato da se, pred samu smrt u bunkeru 1945. godine, Adolf Hitler tajno vjenčao za svoju dugogodišnju partnericu Evu Braun. No, par nikad nije imao djece i ubili su se odmah nakon vjenčanja 30. travnja 1945.

Iako je Hitlerov teror završio prije skoro 75 godina, još i danas se mnogi povjesničari pitaju je li ipak imao potomke?

Kako su zaključili povjesničari, nema dokaza da je ovaj zločinac ikad imao nasljednike iako je diktator znao reći da obožava djecu.

No, nakon Drugog svjetskog rata počele su kružiti glasine da njegovo dijete ipak postoji.

To je potkrijepio svojim izjavama i Führerov osobni sobar Heinz Linge, koji je navodno čuo Hitlera da govori kako misli da postoji mogućnost da je otac jednog djeteta, piše ATI. 

Welthauptstadt Germania MEGALOMANIJA Style Ovako je trebao izgledati Hitlerov glavni grad

U to se sumnjalo sve dok se nije pojavio Jean-Marie Loret, Francuz koji je tvrdio da je upravo on njegov sin. Istovremeno, bliski Hitlerovi suradnici pričali su da Führer nikad nije imao djece jer je imao problema s intimnošću.

Prema njegovom osobnom tajniku Rudolfu Hessu, Hitler se nije namjeravao nikad ni vjenčati.

"Neće se vjenčati. Izbjegavao je uvijek ozbiljne veze sa ženama jer je znao da će se morati suočavati s opasnostima, te da će morati čak i umrijeti ako je to potrebno", pisao je Hess.

Ali prema povjesničaru Heikeu B. Görtemakeru u njegovoj biografiji "Eva Braun: Život s Hitlerom", piše da Hitler " izričito nije želio vlastitu djecu".

Navodno nije htio zasnovati obitelj jer je smatrao da bi izgubio obožavateljice i smatrao je da javne osobe prestaju biti idoli ako se sazna da su u braku.

No, navodno je postojala jedna žena koja je s njim ipak začela. Otkrilo se to nakon što je Francuz Jean-Marie Loret, rođen 1918. godine, rekao kako dugo godina nije znao identitet svog oca. A onda mu je to majka priznala nedugo prije no što će umrijeti 1948. godine.

Prema riječima Loretove majke Charlotte Eudoxie Alida Lobjoie, ona i Hitler imali su ljubavnu aferu kad je njoj bilo samo 16 godina, a on je bio tek njemački vojnik.

Adolf Hitler PORTRETIST Life Hitlerova ljubavnica - Francuskinja s kojom je imao dijete

"Jednoga sam dana sijedila s prijateljicama kad smo vidjele njemačkog vojnika na drugoj strani ulice. Odlučila sam mu prići", prisjetila se navodno Charlotte Lobjoie, koja je bila plesačica.

Tako je započeo odnos mlade žene s 28-godišnjakom, koji se 1917. godine odmarao od borbe protiv u regiji Pikardija na sjeveru Francuske.

Kao što je Lobjoie ispričala svom sinu godinama kasnije, navodno je njihova veza neko vrijeme potrajala:

"Kad bi tvoj otac bio u blizini, što je bilo vrlo rijetko, znao me voditi u šetnje po selu. Ali one bi obično završile loše. Kad bi bio nadahnut pejzažima, znao bi govoriti neke stvari koje doista nisam razumjela. Nije govorio francuski, nego samo njemački jezik, a činilo mi se kao da razgovara s imaginarnom publikom", navodno se prisjetila Lobjoie.

Jean-Marie Loret rodio se u ožujku 1918. godine ali u to vrijeme Hitler se već vratio u Njemačku. Kad je Loretu bilo 12 godina, majka ga je dala na usvajanje, a on je 1939. godine postao vojnik i borio se protiv Nijemaca u Drugom svjetskom ratu. Tek kad mu je majka bila na samrtnoj postelji, pozvala je sina da bi mu konačno otkrila obiteljsku tajnu.

Budući da ga je ta informacija šokirala, Loret je počeo istraživati svoje porijeklo. Nakon rata zaposlio se na željeznici, ali i zainteresirao povjesničare za svoju priču i zamolio ih da mu pomognu. Utvrdilo se da mu se krvna grupa, pa čak i rukopis podudaraju s Hitlerovim, a i sličnost je bila doista velika.

Godinama kasnije otkriveni su njemački vojni dokumenti koji su pokazali da su časnici tijekom Drugog svjetskog rata donosili Loretovoj majci kuverte s novcem što je bio dokaz da je Hitler i dalje održavao kontakte s Lobjoie.

Nakon njezine smrti, u potkrovlju kuće Loret je pronašao i slike koje je slikao Hitler i koje je vlastoručno potpisao. Slične slike pronađene su kasnije u Hitlerovoj zbirci, a među njima bio je i portret žene koja je nevjerojatno sličila Loretovoj majci u mladim danima.

Godine 1981. Loret je objavio autobiografiju pod nazivom "Ime tvog oca bilo je Hitler". Opisao je kako mu je bilo teško podnijeti činjenicu da mu je otac najveći zločinac u svjetskoj povijesti.

Projekt Lebensborn Lebensborn Life Djeca iz poremećenog naci projekta još su živa

Loret je tvrdio da je Hitler znao za njega i da je čak pokušao uništiti sve dokaze koji bi ih doveli u vezu. Loret je umro 1985. godine u 67. godini života i nikad nije sreo svog oca.

No, Hitlerova loza i danas živi. Pet preostalih potomaka su Peter Raubal i Heiner Hochegger koji trenutačno žive u Austriji, kao i Alexander, Louis i Brian Stuart-Houston, koji su se nastanili na Long Islandu.

Braća Stuart-Houston izravno potječu od Hitlerovog polubrata, Aloisa mlađeg, i to po očevoj liniji. Alois se zaljubio u mladu ženu iz Dublina koju je ostavio čim im se rodio sin. Dječak je dobio ime William Patric Hitler.

Nikad nije bio blizak s očevom obitelji ali je neko vrijeme čak proveo kod strica Adolfa Hitlera. Diktator ga je kasnije nazvao 'moj grozni nećak' a William je završio u Americi gdje je ispričao priču o krvnom srodstvu s njemačkim vođom.

Nakon što ga nisu htjeli primiti u američku vojsku zbog prezimena, napisao je pismo predsjedniku Rooseveltu koji mu je osobno dopustio da postane marinac, ali tek nakon što je prošao provjeru FBI-a.

Hitlerov nećak borio se protiv svog omraženog rođaka u Drugom svjetskom ratu i kada je rat završio oženio se, promijenio ime i nastanio se u Americi. Umro je 1987., ostavivši za sobom trojicu sinova.

Braća Stuart-Houston, Hitlerovi pra-nećaci, od tada su prihvatili američki način života i potpuno su odbacili svoje naslijeđe. Kao što je novinar Timothy Ryback rekao: "Oni žive u apsolutnom strahu od toga da ih se otkrije i da im se život okrene naglavačke".

Iako Hitlerova druga dva potomka još uvijek žive u Austriji, slično su se pokušali distancirati od diktatorskog nasljeđa. Kao što je Peter Raubal rekao, “da, znam cijelu priču o Hitlerovom nasljeđu. Ali ne želim imati ništa s tim. Samo želim da me se pusti na miru."

Zlato nacista Nacističko zlato Life Ova blaga Drugog svjetskog rata nikad nisu pronađena

Nije slučajno da nitko od sinova Stuart-Houstona barem za sad, nema djece. Od trojice sinova dvojica se nikad nisu oženila niti imaju djecu, a niti to planiraju.

Treći, Alexander Stuart-Houston ostavio je tu mogućnost otvorenom. Danas 70-godišnjak i najmlađi od njih, jednom je rekao:"Možda su moja dvojica braće sklopili prešutni pakt, ali ja to nisam nikad učinio." Kad i ovih pet posljednjih Hitlerovih rođaka umre, njegova loza bit će tek dio povijesti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zlacaval 22:46 08.Kolovoz 2019.

    Mislim da ima sina , jer sam sličnog zadnjih dana , negdje u Dalmaciji , vidio u Dalmaciji . ?? :) A za kćer se odavno zna. :) :) :).

  • BESTpartizan 10:59 29.Srpanj 2019.

    fuhrere je bio nebitan lik zločinac