Life
31842 prikaza

Hitler je ovu svoju fotku zabranio za objavu u javnosti

Hitler u kratkim hlačama
Screenshot
Führer je jako pazio na dojam kojeg ostavlja među svojim pristašama i zbog toga je strogo kontrolirao što sve u javnosti izlazi o njemu

U to vrijeme jako je pazio na svoj izgled i na dojam kojeg ostavlja u javnosti, pa je tako tijekom  30-ih godina prošlog stoljeća Hitler zabranio puno svojih fotografija jer je smatrao kako su "ispod njegovog dostojanstva". 

Neke od tih fotografija ipak su završile u javnosti i to zahvaljujući savezničkom vojniku Alfu Robinsonu koji je u jednoj u bombardiranju srušenoj kući u Njemačkoj pronašao poderanu knjigu bez korica. Odučio ju je dodati u svoju kolekciju nacističkih relikvija. Bila je to knjiga, zapravo propagandistički nacistički fanzin nazvan Deutschland Erwache (Njemačka se budi) autora Baldura von Schiracha, napisanu 1930-ih.

Hitler u kratkim hlačama | Author: Screenshot Screenshot
U knjizi je prikazano nekoliko njegovih fotografija s djecom i komentarima poput: Mladi ga vole. Djeca mu se pokušavaju približiti kako bi mu mogli pokloniti cvijeće. 

Autor nije bio tako poetičan kada je trebao opisati fotografiju Hitlera u kratkim hlačama, pa je samo jednostavno ispod nje napisao "U kratkim hlačama".