Life
23559 prikaza

Krstarenja smrti: Misterije koje su šokirale svijet

Luksuzna jahta krstari morem
Thinkstock
Bilo da je riječ o nestanku bez traga ili krvavim ubojstvima u posve bizanim okolnostima, ova krstarenja definitivno nisu iz bajke

Krstarenje u ideji mnogima zvuči kao idealan odmor - putovanje morskim prostranstvima uz prekrasne prizore, kupanje i sunčanje te odličnu hranu, no stvarnost često zna biti puno drugačija. Krvava ubojstva, nestanci pod nerazjašnjenim okolnostima i slični događaji nisu radnja horor filmova, već stvarni i bizarni slučajevi koji su šokirali svijet.

Napušteni brod Carroll A Deering Nikad objašnjeno Life Jeziv misterij broda nestalog u Bermudskom trokutu

Fatalan odmor za majku troje djece

Neki su putnici na brodu Princess Cruisesa iz Aljaske mogli čuti ženske krikove u noći 25. srpnja, no ispočetka su mislili kako je riječ o igri zagonetke rješavanja ubojstva, koje je za njih i prije organiziralo osoblje zaduženo za animiranje gostiju na putovanju. No, ubrzo je beživotno tijelo 39-godišnje Kristy Manzanares pronađeno na podu njene kabine. Ta je majka troje djece imala ranu na glavi iz koje je krv prskala po cijeloj sobi.

- Nije mi se htjela prestati smijati - rekao je njen muž, Kenneth Manzares nakon što je uhićen za ubojstvo supruge. Tvrtka za krstarenje okarakterizirala je incident kao "obiteljsku svađu", a Kristyina je obitelj javno žalovala za "posvećenom majkom, kćeri, sestrom i prijateljicom". 

Kenneth, koji je osuđen na doživotni zatvor, izjavio je za medije "moj je život gotov".

Nestala bez traga 

Bivši odvjetnik Lonnie Kocontes bio je razveden od Micki Kanesaki (52), no par je zajedno otputovao na krstarenje 2006. No, ono nije prošlo idilično - Micki je na njemu zauvijek nestala.

Nakon nekoliko dana, njeno se tijelo pojavilo u talijanskim teritorijalnim vodama, a njen se bivši suprug već vratio u SAD. Obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti utapljanje, a Koconates je na krstarenju upoznao ženu koja mu je postala nova supruga. Sve te okolnosti navele su policiju da uhiti Kocontesa, otkrivši da je smrću supruge stekao njenu imovinu vrijednu 1 milijun dolara. 

Još uvijek čeka suđenje i odbija ikakvu upletenost u njenu smrt, tvrdeći da je samo nestala s broda dok je on bio u kabini, insinuirajući da se možda sama bacila preko ograde. 

Inženjer-ubojica na brodu

Grk Giorgos "George" Skiadopoulos (31) koji je postao pomorski inženjer te je radio na luksuznim krstarenjima upoznao je Julie Scully dok je bila na krstarenju Karibima sa svojim suprugom 1997. Prepoznao je da joj fali suprugove pažnje te ju je proganjao pozivima i udvarao joj se. 

Nakon što je napustila supruga, Giorgos ju je posjetio u njenom domu u New Jerseyu, a tada su se odlučili kako će ona doći živjeti kod njega u Grčku, ostavljajući za sobom kćer koja će živjeti s ocem. No, svoju je odluku mogla brzo požaliti - u siječnju 1999. par se posvađao zbog njegove ljubomore te je priznao policiji kako ju je zadavio, potom joj odrezao glavu i zapalio ostatke tijela. Osuđen je na doživotni zatvor.

Učitelj zadavio ženu

Robert John McGill neumjereno je pio u meksičkom Cabo San Lucasu tijekom petog dana krstarenja sa svojom suprugom, ljubavlju još iz srednjoškolskih dana. Bio je toliko pijan da se naknadno nije sjećao što ga je navelo da je zadavi u njihovoj brodskoj kabini 14. srpnja 2009.

Poslije toga je promijenio svoju odjeću, popeo se na palubu i zapalio cigaru, a kad ga je drugi par koji su upoznali pitao gdje je njegova gospođa, rekao im je da ju je ubio.

Taj je učitelj 2010. osuđen na doživotni zatvor nakon što je priznao ubojstvo, a njeno je tijelo pronađeno s brojnim modricama i ozljedama.

Snimka broda Kaz II Bez traga Life Strava na moru: Brod su našli, a putnike nikad

Beba ostavljena da umre

Alicia Keir imala je 20 godina u listopadu 2011. te se u kasnim fazama trudnoće koju je skrivala pridružila na krstarenju Karibima svojim prijateljima- Nakon što je osjetila jake grčeve, povukla se u kupaonicu svoje kabine, gdje je u tišini rodila djevojčicu. Nije pozvala nikog u pomoć, a nakon poroda bebu je zamotala u ručnik te je ostavila ispod kreveta, gdje su je i kasnije našle spremačice.

Liječnik je zaključio kako je dijete rođeno živo, bez defekta i bolesti, a Keir je priznala ubojstvo izvlačeći se na neuračunljivost. 

- Trebala sam potražiti pomoć - rekla je sudu u svibnju 2015., a osuđena je na liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Koban medeni mjesec

U sprnju 2005. Britanac George Smith (26) sa svojom se novopečenom suprugom uputio na bračno putovanje, krstarenje od Grčke do Turske. No, čini se kako je u jednom trenutku on pao u more.

Prema izjavama svjedoka, čuli su kako se par glasno svađa između 4 i 5 ujutro, a nakon toga se njegova žena navodno vratila u njihovu kabinu. Par je cijelu noć pio, a mnogi su vjerovali kako je George ubijen. FBI je držao istragu otvorenom 10 godina, no nisu mogli dokazati kako je riječ o ubojstvu. 

Njegovo tijelo nikad nije pronađeno.

Iza nje ostale samo stvari

Na završetku njihovog 11-dnevnog krstarenja Mediteranom, Li Yinglei, njen suprug Daniel Belling i njihovo dvoje male djece otplovili su 2. veljače iz talijanske luke Civitavecchia. No, Li se nije moglo pronaći nigdje na brodu, dok je njen mobitel, novčanik i prtljaga ostala u kabini. Njen je muž mislio kako je odlučila ranije završiti odmor, kako je i prije prijetila, zbog njihovih neslaganja.

Ipak, talijanske vlasti nisu povjerovale u tu priču te su ga priveli na ispitivanje nakon što su ga zatekli na aerodromu . Preko svog odvjetnika, odbio je svaku upletenost u slučaj, no još uvijek se nalazi u talijanskom zatvoru sve dok istraga ne poluči rezultatima. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.