Life
2783 prikaza

Lažni princ C. Gore i Makedonije prevario Pamelu Anderson

Stefan Černetić, samozvani princ Crne Gore i Makedonije
YouTube
Žene, novac, vile, prijemi, druženje s aristokratima, najvišim klerom, jet-setom, dijelio je naslove, "pomagao" u poslovima...

Nakon godina života na visokoj nozi, jer se predstavljao kao "princ Crne Gore i Makedonije", policija je uhitila Stefana Černetića (56), javia je la Repubblica. Sumnjiče ga da je lažnim predstavljanjem varao elite diljem Europe, te da je praktično živio na njihov račun, nudeći im političku, diplomatsku, raznu pomoć na osnovu svoje titule.

Černetić i njegov suradnik morat će odgovarati zbog lažnog predstavljanja i krivotvorenja službenih isprava, među ostalim i za crni mercedes koji su okitili crnogorskim zastavicama i diplomatskim naljepnicama. Priča o Stefanu Černetiću traje već godinama, još od 2011. kada su crnogorski mediji po prvi put pisali o tome kako se izdaje za potomka stare crnogorske plemenitaške obitelji, s korijenima još iz Bizanta, koja, što je ekstremno diskutabilno, polaže pravo čak i na naslove Makedonije i Albanije.

Na kraju se zadovoljio tvrdeći za sebe da je "princ Crne Gore i Makedonije". S takvom titulom imao je osiguran ulaz u svijet talijanskog jet-seta, politike, čak i plemstva, kraljevskih obitelji i svećenstva diljem Europe, posebno u Italiji. Prije dva tjedna tako je u Ateni bio za stolom s princezom Irenom od Grčke i Danske, nekoliko dana ranije u Monaku je pratio utrke Formule 1 u društvu izvjesnog šeika i nekoliko top-manekenki.

Bombardiranje Dubrovnika 1991. Počast junaku Top News Crna Gora odlikovala admirala jer je odbio tući po Hrvatskoj 1991.

Jedna od onih koja je pala na njegovu priču je i Pamela Anderson, dotle da je od njega klečeći primila titule grofice od "ljiljana Santa Marije Ligurije" i "Velike dame Crne Gore". Gradonačelnik talijanskog Monopolija Emilio Romani za "princa" je priredio čak i prijem na koji je ulupao lijepu količinu novca, kako bi se poslije na web stranicama grada mogao hvaliti time.

Černetić je imao svoju internetsku stranicu princeofmontenegroandmacedonia.eu s crnogorskom himnom i vrlo je jednostavno igrao ulogu koja mu je osiguravala besplatan život ispunjen skupim zabavama, lijepim ženama, luksuznim kolima, vilama, novcem, tko zna čime sve ne. Tako je bilo sve dok u elitnom odmaralištu u talijanskoj Fusini nije ostavio poveći račun, što samo po sebi ne bi bilo problem, da se direktor odmarališta nije dosjetio račun ispostaviti veleposlanstvu Makedonije u Italiji.

Iz diplomatskog predstavništva odgovorili su mu da oni nisu adresa na koju bi trebalo slati takve račune, da princa ionako nemaju, a kad bi ga i imali, da ga sigurno ne bi dijelili s Crnom Gorom. U roku od nekoliko minuta posvuda u lokalnom kraju policija je krenula u potjeru za samozvanim plemićem, da čovjek unutra ne uživa apsolutno nikakav diplomatski imunitet, da ga se može zaustaviti bez ikakvih ograničenja koja bi sugerirale naljepnice po mercedesu.

Potjera za Černetićem poprimila je takve razmjere da su za njim pohitali čak i karabinjeri iz, redom, Brindisija, Torina, Bergama i Avellina. Kad su ga napokon uhvatili, kod njega su pronašli lažne diplomatske putovnice, diplomatske oznake, kojekakve diplome kraljevske kuće i slične stvari.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.