Life
3360 prikaza

Lewinsky: Ispričat ću svoju priču na svoj način

Monica Lewinsky
Dennis Van Tine/DPA/PIXSELL
Po prvi put otvoreno o seksualnim susretima s predsjednikom Clintonom i što su sve činili da ostanu u tajnosti

The Clinton Affair naziv je dokumentarne serije kroz koju će se Monica Lewinsky prisjetiti svog odnosa sa bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom

Na početku njihove veze Lewinsky je bila 22- godišnja pripravnica. Njihov odnos doveo je u konačnici do rasprave o Clintonovom opozivu, a ona je postala zastupnica protiv zlostavljanja u kampanji #MeToo. Proteklih 20 godina njezina života obilježio je ovaj skandal, a svoju će priču The Clinton Affair ispričati kroz 20 sati intervjua koje je dala za A&E tv.

"Zbogom skandal Lewinsky. Mislim da je 20 godina bilo dovoljno za taj naziv", napisala je za Vanity Fair.

U dijelovima tog serijala dokumentarca koji su objavljeni, Lewinsky se prisjeća seksualnih susreta sa Clintonom u Ovalnom uredu, i njihovih neuspješnih pokušaja da svoj odnos drže u tajnosti. 

Monica Lewinsky | Author: © AFF-USA.COM/Press Association/PIXSELL © AFF-USA.COM/Press Association/PIXSELL
"Obje smo bili jako oprezni, no to nije bilo dovoljno", rekla je. 

Prisjetila se kako ju je Clinton upozorio kako bi mogla biti pozvana na ispitivanje u slučaju optužbi za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega podigla druga žena, Paula Jones, piše The Guardian. 

"Bila sam prestrašena. Bila sam bijesna što bi to moglo završiti u javnosti i zbog svoje obitelji", govorila je i dodala kako joj je Clinton rekao da može potpisati pismenu izjavu i tako izbjeći svjedočenje. 

"Nije rekao morat ćeš lagati. No s druge strane isto tako nije rekao gledaj dušo, ovo će biti stvarno strašno, morat ćemo reći istinu", objašnjava. 

Potpisala je dokument s kojim je negirala njihov odnos, što je učinio i Clinton, javno i pod zakletvom. Clintonu je prijetio odlazak s mjesta predsjednika zbog afere, no Senat ga je odbio maknuti. Završio je svoj drugi mandat. 

Monica Lewinsky i Bill Clinton Zato što je žena Life Ljubavnica Monica: Nikoga nisu tako osramotili kao nju

"Neki meni jako bliski pitali su me zašto bih htjela oživjeti neke od najtraumatičnijih dijelova svog života. Opet i to javno, pred kamerama. Jedan od važnijih dijelova puta prema naprijed je 'iskopavanje', najčešće bolno, onoga što se dogodilo prije. Snimanje dokumentarca natjeralo me da samoj sebi priznam ponašanje za kojim i dalje žalim, i kojeg se sramim. Bilo je jako, jako puno trenutaka u kojima sam propitkivala ne samo svoju odluku da sudjelujem, već i moj zdrav razum", napisala je. 

Nakon predsjednikovanja, Clinton se bavio humanitarnim radom i prikupljanjem sredstva za kampanju njegove žene za predsjednicu SAD-a. Suočavao se povremeno sa preispitivanjem odnosa sa Lewinsky i navodima o seksualnom uznemiravanju koje su podnijele druge žene. 

Hillary i Bill Clinton | Author: Ron Sachs/DPA/PIXSELL Ron Sachs/DPA/PIXSELL
Kada je pokret #MeToo izašao u javnost, mnogi su demokrati preispitali podršku koju su Clintonu dali prije 20 godina. On pak sam ne smatra da je učinio ništa loše, u nedavnom intervju za NBC tako je odgovarajući na novinarsko pitanje duguje li joj ispriku, odgovorio sa ne. 

"Ono što mi se čini puno važnije od pitanja zaslužujem li osobnu ispriku je uvjerenje kako se Bill Clinton želi ispričati, Ja sam manje razočarana od njega, i više razočarana za njega. On bi bio bolji čovjek zbog toga. A mi zauzvrat, bolje društvo", napisala je.

Prisjetila se njegovih odgovora u još jednom intervju. Tada su ga pitali zašto se upustio u neprimjereni odnos sa pripravnicom. On je odgovorio - zato što mogu. 

"Zašto sam odlučila sudjelovati u svom serijalu? Jedan od glavnih razloga je bio taj što mogu. Tijekom povijesti žene su bile ušutkavane. Sada je stiglo naše vrijeme da naše priče ispričamo našim riječima", naglašava Lewinsky. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.