Life
16454 prikaza

Ludo zaljubljena pomogla mu ubiti 20 žena

Ljubavni par serijskih ubojica
screenshot/youtube
Emocionalno rastrojena majka dvoje djece objavila je oglas na koji joj se javio Raymond Fernandez. Tu počinje njihova krvava saga

Marta Jule Beck i njezin ljubavnik su, vjeruje se, od 1947. pa do 1949. godine ubili više od 20 žena. Nakon uhićenja i suđenja mediji su Marthu Beck i Raymonda Martineza Fernandeza prozvali ''ubojicama usamljenih srca'' jer su svoje žrtve najčešće pronalazili među oglasima samaca.

Brat ju seksualno zlostavljao

Martha Beck rođena je u Miltonu na Floridi 6. svibnja 1920. godine . Zbog problema s hormonima ranije je ušla u pubertet i imala problema s debljinom. Na suđenju je tvrdila da ju je brat seksualno zlostavljao , a kada je majci ispričala za traumu ona ju je pretukla. Ubrzo je pobjegla od kuće.

Uspjela je završiti srednju školu te je studirala za njegovateljicu. Prvi posao je našla kao pomoćnica u pogrebnom poduzeću gdje je umrle žene pripremala za ukop. Ubrzo je dala otkaz i preselila se u Kaliforniju gdje se u vojnoj bolnici zaposlila kao medicinska sestra . Bila je navodno vrlo promiskuitetna i često mijenjala seksualne partnere. Nakon afere s jednim muškarcem ostala je trudna. Nagovarala ga je da se vjenčaju, no on je to odbio. Sama i u drugom stanju vratila se na Floridu.

Od stvarnosti bježala čitajući ljubavne romane

Kasnije je pričala da se vjenčala s ocem svojeg djeteta, vojnikom, koji je poginuo na ratištu. Rodila je kćer i ubrzo opet ostala trudna s vozačem autobusa Alfredom Beckom . Razveli su se nakon šest mjeseci, a Martha je rodila sina.

Nezaposlena i samohrana majka s dvoje djece, počela je bježati u svijet mašte kupujući ljubavne romane i gledajući romantične filmove . Godine 1946. našla je posao u dječjoj bolnici u Pensacoli na Floridi. Sama i željna ljubavi, u novinama je objavila oglas na stranicama za samce. Javio joj seRaymond Fernandez.

Rođen i odrastao na Havajima , preplanuo i muževnog izgleda, Raymonda su odgajali roditelji španjolskog podrijetla. Živio je u Španjolskoj gdje je imao ženu i četvero djece koje je kasnije napustio. 

U vrijeme Drugog svjetskog rata služio je u španjolskoj i britanskoj obavještajnoj službi. Nakon rata se ukrcao na brod za SAD, ali na putu je doživio nesreću. Na njega je pala čelična greda. Uspio se oporaviti od teških ozljeda glave i mozga, no neki vjeruju da je nesreća ostavila posljedice na Fernandezovom seksualnom i društvenom ponašanju.

Ljubavni par serijskih ubojica | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Nakon izlaska iz bolnice završio je u zatvoru zbog krađe odjeće. Tijekom godine dana u zatvoru zatvorenik s kojim je dijelio ćeliju učio ga je o crnoj i vudu magiji . Kasnije je tvrdio da mu ta saznanja daju veliku moć i šarm kod žena.

Krao od usamljenih i imućnih žena

Nakon što je odslužio kaznu, Fernandez se preselio u New York i počeo se javljati na oglase usamljenih žena koje su tražile društvo. Večerao bi s njima, a onda ih okrao. Većina žrtva nije ga prijavljivala jer su se sramile. Jednu je ženu čak odveo u Španjolsku gdje ju je upoznao sa suprugom s kojom je imao djecu. Žena je na kraju umrla pod čudnim okolnostima, a Fernandez je uzeo svu njezinu imovinu pomoću lažirane oporuke.

Godine 1947. odgovorio je na oglas Marthe Beck. Posjetio ju je, a ona je ubrzo nakon posjeta svima počela pričati kako će se vjenčati.

On se vratio u New York. Martha je ubrzo dobila otkaz te se ubrzo s koferima pojavila na njegovom kućnom pragu.

Djecu poslala u sektu da bi pomagala Fernandezu

Fernandez je uživao u njezinoj pažnji te joj je ubrzo priznao svoja zlodjela. Beck se brzo zainteresirala i pristala mu pomoći. Kćer i sina poslala je u metodističku vjersku organizaciju Vojska spasa.

U zavođenju novih žrtava predstavljala se kao Fernandezova sestra , čime  mu je podizala ugled. No zbog ljubomore, rijetko se odvajala od žrtve i Fernandeza kako bi bila sigurna da ju neće prevariti. Ako je ipak završio u krevetu s nekom od žrtava, tjednima bi bio pod pritiskom Marthine nasilne prirode.

Sudili im za tri ubojstva

Godine 1949. par je počinio tri ubojstva za koja će kasnije biti osuđeni. Jedna od žrtava Janet Fay (66) , zaručila se za Fernandeza i uselila u njegov stan na Long Islandu. Kada ih je Martha jednom prilikom zatekla u krevetu, Fay je u napadu bijesa razbila glavu čekićem. Fernandez ju je zatim zadavio. Obitelj Janet Fay ubrzo je postala sumnjičava.

Ljubavni par serijskih ubojica | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Beck i Fernandez zatim su se preselili u Michigan, u predgrađe Grand Rapidsa. Tamo su dijelili smještaj s mladom udovicom Delphine Downing i njezinom 2-godišnjom kćerkom. 

Raymond upucao majku, Martha zadavila dijete

Na 28. veljače Delphine se zbog nečega uznemirila te joj je Fernandez dao tablete. Uznemirilo se i dijete te je počelo plakati što je Marthu jednostavno izludilo. U navali bijesa, Martha je davila dijete no nije ga ubila.

Fernandez je pomislio kako će Delphine posumnjati kada vidi masnice na djevojčici pa je sumnje odlučio spriječiti. Nesretnu ženu je upucao . Djevojčica je ostala s krvoločnim parom sve dok nekoliko dana kasnije njezin plač ponovno nije razbjesnio Marthu. Dijete je golim rukama utopila, a tijelo su pokopali u podrumu. Sumnjičavi susjedi prijavili su nestanak Delphine. Policija je na vrata Marthe i Raymonda pokucala 1. ožujka 1949. godine.

Sumnja se da su krivi za smrt još 17 žena

Fernandez je zločin brzo priznao nakon što je shvatio da neće biti izručen državi New York koja provodi smrtne kazne. No oboje su ipak izručeni.

Ljubavni par serijskih ubojica | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Tijekom suđenja žestoko su se branili od optužbi prema kojima se sumnja da su ubili još 17 žena . Fernandez je kasnije htio povući svoje priznanje tvrdeći kako je lagao da bi zaštitio Marthu. Njihova ispitivanja bila su senzacija za tadašnje medije koji su suđenje koristili kako bi si podigli prodaju. Neki novinari su se čak izrugivali izgledu Marthe Beck no ona im nije ostala dužna. Napisala je i poslala prosvjedno pismo urednicima.

U posljednjim riječima govorila je o Raymondu

Fernandez i Beck osuđeni su za ubojstvo Janet Fay, jedino za koje im se sudilo. Oboje su osuđeni na smrtne kazne. Pogubljeni su zajedno na električnoj stolici 8. ožujka 1951. godine u zloglasnom zatvoru Sing Sing.

Unatoč burnom odnosu i problemima u vezi, često su izražavali ljubav jedno prema drugome . O njihovom odnosu je 2006. snimljen i film Lonely Heartssa Salmom Hayek Jaredom Letom u glavnim ulogama.

- Moja priča je ljubavna priča, ali samo oni koje ljubav muči mogu znati na što mislim... Boravak u zatvoru samo je ojačao moje osjećaje prema Raymondu - bile su Marthine posljednje riječi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.