Life
62930 prikaza

Misterij staklenog lijesa: Tko je curica u njemu?

Lijes i grob Edith Cook
1/2
screenshot/youtube
Nedavno otkriveni stakleni lijes krio je mračnu tajnu koja je progonila stanare kuće

Upravo ovdje je bila pokopana, priča Ericka Karner pokazujući na mjesto u svom dvorištu gdje su radnici otkrili mali i nevjerojatno skupocjeni lijes. U tom, staklenom, lijesu pronašli su odlično očuvano tijelo nepoznate dvogodišnje curice.

Gdje sada stoji kuća Karnerovih u San Franciscu, nekada je bilo groblje koje je izmješteno početkom tridesetih godina prošlog stoljeća, ali tada su ostavili nepoznatu djevojčicu u staklenom lijesu. "Kad smo je otkrili, pitali smo se što ćemo uraditi? Koji je ispravan potez za to dijete?", pitala se Karen, a prenosi ABC news.

Vijest o tom otkriću se širila i projekt Garden of Innocence National koji pruža dostojne pogrebe napuštenoj djeci dao joj je ime Miranda Eve i pokopali je u obližnjem gradu. Međutim, prošlog mjeseca analizom DNK utvrđeno je da je njeno pravo ime Edith Howard Cook. Osim toga, analizirali su i vlasi kose te ustvrdili da je umrla 1876. godine od nedostatka proteina koja je potpuno izlječiva modernom medicinom.

"Samo smo htjeli da joj vratimo ime. Zaslužila je barem toliko", rekla je Elissa Davey iz Garden of Innocence.

To otkriće je emotivno potreslo Karnerove koji imaju dvije male kćeri i osjećaju neku privrženost pronađenoj djevojčici. Riječima Johna Karnera: "Kad smo je otkrili, pomislili smo 'To je mogla biti moja curica'".

Karnerovi su krili i jednu tajnu. Novinarima su ispričali da su čuli dječje korake na katu iznad. "Jako dobro znamo kako dijete zvuči dok hoda, a nije bilo neko od naše djece", priča Ericka. Godinama su mnogi ljudi čuli te korake, čak i radnici koji su radili na renovaciji kuće su ih čuli, a sad kad je lijes premješten, koraci su prestali.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.