Life
26981 prikaza

Monstrum: Gledao TV okružen mrtvim članovima obitelji

Prikaz stare obiteljske fotografije
screenshot/youtube
Očevi monstrumi u luđačkim su pohodima poklali svoje obitelji

Svijet pamti brojne bolesnike i psihopate, no rijetko što može toliko uzdrmati kao priča o ljudima koji su ubijali i mučili vlastitu djecu te supruge. Ovih pet monstruma napravili su upravo to:

Krvavi Božić

U prosincu 1929. siromašni je Charlie Lawson odveo svoju obitelj u nabavku nove odjeće kako bi izgledali što bolje na obiteljskom portretu. No, ideja koja je stajala iza svega bila je poprilično luđačka - on je želio da imaju lijepu odjeću za smrt. Na sam je Badnjak poludjeli Charlie sa sačmaricom lovio svoju suprugu i sedmero djece. Sve ih je izmasakrirao hicima, poštedjevši jedino svog 16-godišnjeg sina.

Potom je dovukao sva tijela na hrpu i postavio ih prekriženih ruku u novoj odjeći te ih okružio kamenjem kao da su na izložbi. Zatim je pobjegao u obližnju šumu, gdje se objesio. Mnogi vjeruju kako je Charlie imao incestuoznu vezu sa svojom kćeri Marie - nešto što je očajnički želio prikriti kada se otkrilo da je trudna. 

Zauvijek praznina

Uvečer 6. prosinca 1959., nakon što je pospremio svoje dvoje najmlađe djece u krevet, dr. Herold Perelson uzeo je čekić i njime zatukao svoju ženu do smrti. Potom je krenuo na svoju 18-godišnju kćer te je luđački tukao, no velikom je srećom ipak jedva uspjela pobjeći.

Kad su se dvoje mališana probudili zbog vrištanja, Peterson ih je uvjerio kako je to samo noćna mora, a ne nešto stvarno. Potom si je natočio čašu otrova te time izvršio samoubojstvo. Iako je obitelj živjela u luskuznoj vili Los Angelesa, većina je vjerovala kako su financijske brige bile okidač njegovog luđačkog pohoda i sloma živaca. Kuća nikad nije prodana te stoji nedodirnuta od 1959. Navodno se u dnevnoj sobi još uvijek nalaze božićni ukrasi koje je obitelj pripremila za dekoriranje doma. 

Posljednji Božić

Ronald Gene Simmons je 1984. upucao, zadavio i potom utopio sviju ženu i djecu prije nego je njihova tijela odbacio u jamu koju ih je samu prisilio da iskopaju nekoliko tjedana ranije. Simmons se tada sakrio i čekao još sedam članova obitelji koji su dolazili u najavljeni posjet za Božić. Zatočio ih je te sustavno ubijao kroz cijeli tjedan, ostavljajući njihova tijela po dnevnom boravku, u napuštenim automobilima...

Nakon ubojstava otišao je u lokalni bar te se potom vratio kući, otvorio si je pivu i gledao televiziju okružen s mrtvim članovima obitelji. Prije nego se predao, još je jednu stvar želio napraviti - ubio je još troje ljudi uključujući i bivšu ljubavnicu koja ga je odbacila. Osuđen je na smrtnu kaznu te je pogubljen injekcijom 1990. Nitko nije tražio njegovo tijelo te je pokopan u javnoj, neoznačenoj grobnici. 

Najtraženiji čovjek

John List, otac troje djece,  je 1971. natipkao pismo od pet stranica svome pastoru. U njemu je objašnjavao kako je svijet previše griješan za njegovu obitelj te kako brine da ne potpadnu pod utjecaj Sotone. Nakon što je pismo dostavljeno, John je pogotkom iz pištolja ubio dvoje svoje djece, ženu i svoju majku.

Potom je otišao do nogometnog terena gdje je njegov sin igrao utakmicu, odgledao je do kraja i odveo kući gdje ga je upucao najmanje 10 puta. Tijela je otkrila policija mjesec dana kasnije, raspoređena po boravku dok je u pozadini svirala ploča s crkvenom glazbom. John je očigledno patio od krize srednjih godina i novčanih problema, a sve je dovelo do totalnog ludila. List je izopačeno planirao ubojstva te je sa svake obiteljske fotografije izrezao svoje lice, kao da se s time želi izuzeti od njih i započeti novi život.

Pobjegao je na drugi kraj zemlje, a uhićen je godinama kasnije, tek nakon što se njegova fotografija prikazala u emisiji Najtraženiji zločinci SAD-a. U Virginiji gdje je živio preimenovao se u Roberta Clarka, a vjerovao je kako je ubijene članove obitelji tim činom poslao u raj.

Kralj vampira

Kalifornijska policija je 12. ožujka 2004. reagirala na poziv upomoć zbog obiteljskog nasilja. Ono na što su naišli ih je šokiralo - devet članova obitelji Wesson bili su mrtvi u sobi punoj antiktnih drvenih lijesova, a svaki od njih je imao metak u oku. Neke od žrtava su bile mlađe od dvije godine. Tragičan kraj njegove obitelji imao je jednako takav tragičan početak - Wesson je osnovao svoju veliku obitelj s 18-ero djece nakon što je oženio dijete svoje prve djevojke kad je ona imala 14, a on 27 godina.

Kako je njegova obitelj rasla, započeo je neku vrstu kultne religije ženeći se za svoje nećakinje i kćeri opravdavajući tako svoje nastrane seksualne i pedofilske sklonosti. 

Tijekom policijskog ispitivanja, tvrdio je kako su on i njegova obitelj zapravo vampiri, a kako je policija vrag. Osuđen je na smrt.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.