Life
446 prikaza

Monstrum poručio u pismima: Djeca koju sam ubio su ionako bila smeće

Ian Brady i Myra Hindley
Wikipedia
Brady je seriju ubojstava koju su on i Myra u okolici Manchestera zajedno odradili, a koje su mediji prozvali "Ubojstva iz močvare" htio okončati u stilu "Bonnie i Clydea"

Britanski tabloid The Sun dobio je na uvid pisma jednog od najozloglašenijeg ubojice u Velikog Britaniji Iana Bradyja, koji je između 1963. i 1965. godine ubio petero djece od deset do sedamnaest godina.

Brady je u zatvoru već pedeset godina, a u pismima koje je objavio The Sun napisao je kako je priželjkivao smrt u pucnjavi s policijom, zajedno sa svojom ljubavnicom Myrom Hindley.

Brady je seriju ubojstava koju su on i Myra u okolici Manchestera zajedno odradili, a koje su mediji prozvali "Ubojstva iz močvare" htio okončati u stilu "Bonnie i Clydea". 

Pisma do kojih je došao The Sun su pisma koje je Brady slao jednoj osobi s kojom se dopisivao iz zatvora prije 15 godina i u njima je napisao kako su ga namjerno ostavili da trune u zatvoru dok ga ispunjuju gorčina i mržnja, umjesto da su njega i Myru ubili u akciji prilikom njihovog uhićenja.

Brady je bio ogorčen i na Myru, koja je za vrijeme boravka u zatvoru prekinula vezu s njim i zaljubila se u jednu zatvorsku čuvaricu. Upravo je na nju u pismima svalio krivicu i optužio da je ona odgovorna za zločine koje su počinili. Žrtve koje su ubili nazvao je smećem, a njihove obitelji optužio da su zaradile novac na priči o njemu.

Brady tu nije stao, pa je zaposlene u zatvorskom sustavu nazvao parizitskim ljigama, a bolničare zatvorske bolnice "moralno inferiorne u odnosu na kriminalce".

Zbog, kako je napisao, nepravde koja mu je nanesena, Velikoj Britaniji priželjkuje terorističke napade kakve je doživjela Amerika 11. rujna 2001. godine.

Osoba s kojom je The Sun razgovarao je ispričala da Brady uopće ne razmišlja o djeci koju su on i Myra mučili i ubili.

Uhićeni su u listopadu 1965. godine nakon što im je policajac odjeven kao prodavač kruha pokucao na vrata. Otvorila mu je Myra, a on je ležao na krevetu jer je povrijedio stopalo prilikom zadnjeg ubojstva.
 
Policija je bila skrivena i upali su u kuću čim je Myra otvorila vrata.

"Nismo planirali da nas uhvate žive. Da sam ja čuo kucanje, a ne Myra, bio bih spreman. Nismo imali sreće, nismo imali priliku pobjeći ili da se barem iskrademo iz kuće. Opkolili su nas, a da to nismo ni primijetili. Blokirali su sve ulice oko kuće i uletili na zadnja vrata. Jedino što nam je trebalo je upozorenje deset sekundi ranije i Myra i ja bi bili mrtvi onako kako smo zamislili", napisao je Brady, koji kaznu izdržava u bolnici Ashworth, najčuvanijoj bolnici u Velikoj Britaniji

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.