Life
701 prikaza

Na plažama se nasukali brodovi duhovi s tijelima mornara

Brodovi duhovi na obali Japana
Youtube
Četiri broda su se nasukala početkom studenog, a još sedam njih je primijećeno posljednjih tjedaan kako besciljno plove po moru

Flota od 11 brodova duhova, s najmanje 20 tijela mrtvih mornara, nasukali su se na obali Japana. Neobičan događaj potaknuo je brojne teorije zavjera dok policija pokušava identificirati tijela koja su u poodmakloj fazi raspadanja, piše Daily Mail.

Četiri broda su se nasukala početkom studenog, a još sedam njih je primijećeno posljednjih tjedaan kako besciljno plove po japanskom moru. Zadnji brod pronađen je prošlog utorka blizu Fukuyame.

Iako nitko ne može identificirati tijela, neki tragovi ukazuju otkud su brodovi mogli doći. Naime, na brodovima su pronađeni djelovi sjevernokorejske zastave, dok je na jednom brodu pronađen natpis "Korejska narodna vojska". 

Dio vlasti vjeruje kako je riječ o ribarskim čamcima iz Sjeverne Koreje, ali da su zbog nedostatka moderne GPS opreme zalutali i završili daleko od domovine, u nepoznatim morima i izgubili se. Drugi pak smatraju kako su to Sjevernokorejci koji bježe od brutalnog režima Kim Jong-una.

Obalska straža tvrdi da je posada najvjerojatnije mjesecima besciljno lutala morem u čamcima primitivne izrade, te da su ih u nevremenu jake morske struje povukle prema obali.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.