Life
89893 prikaza

Najavili likvidaciju: "Arkane, ponesi sako, gore je hladno"

Arkan
Screenshot Youtube
Za Arkanovo ubojstvo navodno je znao popularni tv voditelj Minimaks

U srijedu 12. siječnja, tri dana prije Arkanovog ubojstva, Ceca Ražnatović gostovala je na televiziji u emisiji "Maksovizija".

U publici, u prvom redu, sjedio je Arkan. Bio je u crnoj kožnoj jakni i povremeno je komentirao bisere popularnog voditelja Minimaksa. Odmah nakon emisije fotografirao se za uspomenu s Minimaksom, Stefanom Milenkovićem, Vukom Bojovićem, manekenkom Katarinom Rebračom, mađioničarem Big Laletom i svojom suprugom.

Jedva sedamdesetak sati kasnije, 15. siječnja 2000. Arkana su izrešetali u predvorju hotela Intercontinental, današnji Crowne Plaza u Beogradu.

Nakon što je ubijen, procurile su priče kako su tijekom emisije u kojoj je gostovala Ceca, Minimaksu na mobitel stizale poruke kojom su pojedinci najavljivali Arkanovo ubojstvo.

Iako je Minimaks te priče demantirao, kao i činjenicu da je samo tri dana ranije znao da će Arkan biti ubijen, pojavio se sadržaj navodnih poruka. Jedna je glasila: "Ceco, ličiš na Gocu Božinovsku", čime su aludirali na ubojstvo Zorana Šijana, vođu surčinskog klana i Arkanovog prijatelja i supruga Goce Božinovske, srpske folk zvijezde.

U drugoj je poruci navodno pisalo: "Arkane, ponesi sako, gore je hladno".

Arkan je navodno najviše volio subote, a te se subote njegova supruga Ceca otišla naći sa svojom sestrom Lidijom u njenom ekskluzivnom butiku u Intercontinentalu.

Arkan nije išao s njom, a tog je poslijepodneva viđen kako ispija kavu u kafiću Trozubac u Nušićevoj ulici, a potom na Terazijama kako kupuje novine. Nakon toga je sa svojim tjelohraniteljem sjeo u blindirani džip i otišao u Intercontinental na ručak.

Na ulazu u hotel sreo je svog starog prijatelja Milenka Mandića i kako pišu srbijanski mediji, prema provjerenom izvoru, njih su dvojica u hotelskom separeu kasnije zajedno popunjavali listiće za kladionicu. 

Mandić je pola sata prije pucnjave krenuo prema kladionici uplatiti listić, ali je usput sreo poznanika koji se ponudio da to obavi umjesto njega. Da je Mandić sam otišao u kladionicu danas bi možda bio živ.

Arkan i Mandić su sa Cecom i njenom sestrom ručali u hotelskom restoranu, a onda sjeli u kobni separe.

Arkan se u Intercontinentalu uvijek osjećao sigurno, tamo se oženio, osnovao stranku... Intercontinental mu je bio drugi dom.

(Glas javnosti)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.