Life
15242 prikaza

Misteriozni vođa zemunskog klana – nitko ga ne smije slikati

Filip Korać
Blic
Osiguranje Filipa Koraća strogo vodi pažnju da netko ne bi fotografirao njihovog šefa

Kako izgleda Filip Korać do sada su osim njegovih najbližih znali članovi podzemlja iz cijele regije i policija. Kada su u pitanju svi ostali, Korać je svih ovih godina jako vodio brigu da ga slučajno netko ne fotografira. 

Čak je i na privatnim proslavama bilo zabranjeno da se neka kamera okrene prema njemu, a da se to ne bi dogodilo o tome posebno vode brigu dečki koji su zaduženi za njegovu sigurnost. Prvi u njegovom osiguranju su novi ljudi, Srbi koje je iz Bosne doveo u Beograd. 

Filip Korać je od 2012. godine, kada je u Valenciji uhićen Luka Bojović, praktički preuzeo vođstvo nad naslijeđenim zemunskim klanom, a beogradski Blic ekskluzivno je objavio njegovu fotografiju.

Filip Korać | Author: Blic Blic

"Korać je u zadnje vrijeme u Beogradu. Svakodnevno odlazi u jedan poznati sushi bar, na kavu i to je gotovo jedino njegovo pojavljivanje u javnosti. Svi ostali kontakti, sastanci, dogovori se odvijaju u strogoj tajnosti", kaže za Blic izvor upućen u događanja u beogradskom podzemlju, u kojem Korać već četiri godine ima lidersku poziciju.

Cijelo to vrijeme, iako se njegova organizacija dovodi u vezu s najtežim krivičnim djelima, policija nije uspjela pronaći nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka. Njegov dosje je skoro čist, a jedino uhićenje je doživio početkom kolovoza, i to u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubojstvu Čede Đokića.

Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kavu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno prijećie granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Nakon Bojovićevog uhićenja u Valenciji, u veljači 2012. Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru, gdje je glavni Bojovićev suradnik bio Luka Đurović iz Bara. Od Đurovićeve pogibije, Korać najviše povjerenja ima u škaljarski klan, čiji je vođa Kotoranin Jovica Vukotić. 

Preuzimanjem liderske pozicije naslijedio je i rat koji je Luka Bojović 2009. godine započeo s crnogorskim obiteljima Radonjić i Šaranović i u kojem je na obje strane ubijeno desetak osoba. Kada su u Beogradu ubijeni Lukin brat Nikola, a zatim i bliski suradnik Rade Rakonjac, Korać je pobjegao iz Srbije jer je mislio da je on sljedeća meta.

Dugo je bio u Zapadnoj Europi, gdje je viđen u društvu suradnika biznismena Ćazima Osmanija. Za srpsku policiju, najvažniji podatak bio je da je pod zaštitom čuvao Ivana Adrovca, člana bande Pink Panter, čije se ime povezuje s atentatom na Milana Beka. Adrovac je u Švicarskoj uhićen u ožujku, kada se Korać vratio u Srbiju.

Iako se Korać početkom ljeta našao na listi osoba kojima je crnogorska policija zabranila ulazak u zemlju iz sigurnosnih razloga, on je, kako saznaje Blic, ipak uspio prošlo ljeto svratiti do jadranskog primorja.

"Tu se i sreo s vođom škaljarskog klana, koji je već duže vrijeme u ozbiljnom ratu sa suparničkim kavačkim klanom", kaže izvor Blica

(Blic)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.