Life
25893 prikaza

Najljepše supruge najmoćnijih ljudi svijeta

Supruge svjetskih političara
1/9
REUTERS/PRESS ASOCIATION
Od kraljica i princeza pa sve do prve dame najmoćnije zemlje svijeta, ovo su ljepotice koje stoje iza uspješnih muškaraca

Stara izreka da iza svakog uspješnog muškarca stoji još uspješnija žena definitivno je potvrđena u slučajevima ljepših polovica brojnih svjetskih političara. Njihova ljepota ostavlja bez daha i one su često na naslovnicama najpoznatijih magazina. Uz to, gdje god se pojave, fotoaparati se izvlače.

Još od Jackie Kennedy i Grace Kelly koje su donijele malo glamura u Bijelu kuću i kraljevsku palaču u Monaku, političari kao da se natječu u tome tko će imati ljepšu suprugu. Danas su predsjedničke rezidencije i kraljevske palače širom svijeta prepune zanosnih ljepotica, koje svojim supruzima pomažu na putovanjima po inozemstvu privlačeći pažnju uvijek radoznalih medija.

Carla Bruni - Talijanka na vrhu Francuske

Carla Bruni | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, Carla je bila zvijezda modnih pista od Tokija preko Londona do New Yorka. Predsjednika Francuske, Nicolasa Sarkozyja upoznala je na jednoj večeri u Parizu krajem 2007. godine. Tek nekoliko mjeseci kasnije su se i vjenčali, a Carla je suvereno zauzela mjesto na čelu Elizejske palače. Francuski i svjetski tabloidi doslovno su se utrkivali u objavljivanju njenih golišavih fotografija iz manekenske karijere.

Jedna takva fotografija prodaja za nešto manje od 100.000 eura.

Kraljica Rania od Jordana

Kraljica Rania | Author: IPA/PIXSELL IPA/PIXSELL
Iako ima 46 godina, jordanska kraljica Rania spada među najljepše žene svijeta. Jordanskog kralja Abdullaha II upoznala je na jednoj večeri 1993. godine i već u ljeto iste godine su stupili u brak. Kraljica Ranija uradila je jako puno na poboljšanju statusa žena i njihovom obrazovanju u ovom tradicionalnom kraljevstvu. Ona je 2011. godine ponijela laskavu titulu najljepše prve dame na svijetu. 

Charlene od Monaka

Princeza Charlene od Monaca | Author: Alexander Sandvoss/DPA/PIXSELL Alexander Sandvoss/DPA/PIXSELL

Princeza Charlene jedna je od najljepših vladarica male kneževine. Ova bivša olimpijska plivačica upoznala je princa Alberta od Monaka koji je slovio kao vječni neženja još 2000. godine. Glamurozno vjenčanje održano je desetak godina kasnije, a odmah su počele špekulacije da oni zapravo žive odvojeno te da je Albert prisilio Charlene na potpisivanje predbračnog ugovora. Prema tim glasinama, brak bi trajao pet godina samo kako bi Charlene mogla roditi zakonitog muškog nasljednika princu Albertu. Princeza je rodila blizance, sina i kćer, 2014. godine i brak još uvijek traje, a sve te glasine su se s vremenom stišale.

Asma al-Assad - sirijska pustinjska ruža

Asma al-Assad | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

Prva dama Sirije po struci je bankarica. Rođena je u Londonu, otac joj je bio slavni kirurg, a majka diplomatkinja. Radila je u nekoliko velikih banaka, a budućeg supruga je upoznala na jednom odmoru u Damasku.

Kad je Bašar al-Assad preuzeo vlast nakon smrti oca Hafeza sredinom 2000. godine, Asma se preselila u Siriju i u prosincu iste godine su se vjenčali. Osnovala je nekoliko organizacija i fondova za pomoć djeci, siromašnima i bolesnima. Kad je 2012. godine počeo građanski rat u Siriji, čvrsto je stala uz supruga.

Melania Trump

Melania Trump | Author: REUTERS REUTERS

Samo godinu dana ranije izgledalo je kao nemoguća misija, a danas je Melania Trump prva dama SAD-, tek druga predsjednička supruga rođena izvan granica SAD-a. Slično kao i Carla Bruni, Melania je godinama radila u manekenstvu. Na zabavi poslije newyorškog tjedna mode 1998. godine upoznala je svog budućeg supruga. Par je zaručen 2004. godine, a iduće godine su se vjenčali na luksuznom imanju na Floridi.

(tekst je preuzet s kurir.rs)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.