Life
3197 prikaza

Najskuplje megajahte ovog ljeta na Jadranu

Jahta Katara, u vlasništvu katarskog šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija
1/11
Marko Lukunić (PIXSELL)
Jahta Rising Sun na kojoj ljetuje Ivanka Trump ima 82 prostorije i heliodrom. To je šesta najveća jahta na svijetu. izgradnja je stajala 1,3 milijarde kuna

Gigantska jahta Ivanke Trump (34) od 138 metara nedavno nije mogla stati u Splitu. Htjeli su se privezati na Zapadnu obalu, no ondje je, kako su rekli, voda preplitka za megajahtu Rising Sun. Na kraju su se morali privezati u Gradsku luku.

Jahta  Rising Sun | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)

Jahta ima površinu od 8000 ‘kvadrata’. Na pet katova su 82 prostorije, a broji 45 članova posade. Ima kino, košarkaško igralište, vinski podrum, a na nju može sletjeti i helikopter.

Šeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani (64), bivši katarski emir koji je pokrenuo televiziju Al Jazeeru, nedavno je posjetio Dubrovnik s jahtom Katara. Ona je među dvadeset najvećih plovila na svijetu.

Jahta Katara, u vlasništvu katarskog šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)

Luksuzna jahta, s 124 metra prima 28 gostiju u 14 kabina, te ima 60 članova posade.

Jadranom trenutačno plovi i MC Hammer (54) na jahti Pelorus, koja je u vlasništvu šeika Abdullaha bin Zayed Al Nahyana.

Prije njega imao ju je Roman Abramovič. Dao ju je supruzi u brakorazvodnoj parnici, a ona ju je prodala. Jahta je nedavno bila usidrena kraj Lastova, kao i plovilo Imagine, na kojem već tjedan dana ljetuje Nicole Scherzinger (38). S njima su u društvu, na još dvije luksuzne jahte Kogo i Sea Force One, dečki iz Black Eyed Peasa. MC Hammer, koji je bankrotirao 1996. godine zbog neplaćanja poreza, organizirao je privatni party na Pelorusu, a glazbu im je puštao DJ David Guetta.

Jahta Cyan | Author: Petar Glebov (PIXSELL) Petar Glebov (PIXSELL)

Na jahti Cyan vrijednoj 125 milijuna kuna Jadranom su plovili članovi benda U2. Jahta ima teretanu i jacuzzi. Iznajmljuje se za 1,2 milijuna kuna tjedno.

Na jahti su ljetovali Oprah Winfrey, Leonardo DiCaprio...

Ivanka Trump, kći američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, na Jadranu je ljetovala s mužem Jaredom Kushnerom te njihovo troje djece. Vlasnik je David Geffen,jedan od osnivača filmske kuće Dreamworks.

Jahta Katara, u vlasništvu katarskog šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)

Jahta katarskog šeika Hamada dugačka je 124 metra

Nije poznato kako iznutra izgleda jahta Katara jer se šeik ne želi eksponirati. Manja je od Rising Suna, a navodno također vrijedi oko 1,3 milijarde kuna.

Jahta Pelarus | Author: Grgo Jelavic (PIXSELL) Grgo Jelavic (PIXSELL)

Pelorus je 19. najveća jahta na svijetu

Jahta ima 115 metara, a prodali su je za dvije milijarde kuna. No danas se procjenjuje da vrijedi manje. Ima dva heliodroma.

Tjedni najam Imaginea stoji tri milijuna kuna

U najam jahte na kojoj ljetuje Nicole Scherzinger nije uključeno gorivo. Ima teretanu, jacuzzi i bazen.

Jahta Cyan | Author: Petar Glebov (PIXSELL) Petar Glebov (PIXSELL)

Cyan, na kojoj su članovi benda U2 vrijedi 125 milijuna kuna

Jahta ima glazbenu opremu dostojnu manjeg disko kluba i vlastiti kafić. U vlasništvu je gitarista Edgea, dok Bono Vox ima svoju jahtu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.