Već 30 godina danas 70-godišnja Wu Hsu Pi-ying vodi obiteljski biznis. Proizvodi 10 vrsta smrdljivog tofua – omiljene tajvanske hrane prepune živih gljivica. Njezin restoran lako je pronaći – teški miris širi se cijelim kvartom, a podsjeća na ukiseljeno mlijeko i trulo smeće. I – ili ga obožavate ili ga mrzite i od njega vam se diže želudac kao i Andrewu Zimmermanu, TV-voditelju emisije 'Bizzare Foods' koji putuje svijetom u potrazi za najčudnijim i najodvratnijim jelima. Nakon što se zaustavio ovdje u 'Dai's Houseu' naručio je kuhani kravlji želudac u prženom smrdljivom tofuu. Nakon prvog zalogaja, ispljunuo je hranu u salvetu i rekao:"Ovo je doista nemoguće pojesti – to je stvarno užas!", piše BBC.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.