Već 30 godina danas 70-godišnja Wu Hsu Pi-ying vodi obiteljski biznis. Proizvodi 10 vrsta smrdljivog tofua – omiljene tajvanske hrane prepune živih gljivica. Njezin restoran lako je pronaći – teški miris širi se cijelim kvartom, a podsjeća na ukiseljeno mlijeko i trulo smeće. I – ili ga obožavate ili ga mrzite i od njega vam se diže želudac kao i Andrewu Zimmermanu, TV-voditelju emisije 'Bizzare Foods' koji putuje svijetom u potrazi za najčudnijim i najodvratnijim jelima. Nakon što se zaustavio ovdje u 'Dai's Houseu' naručio je kuhani kravlji želudac u prženom smrdljivom tofuu. Nakon prvog zalogaja, ispljunuo je hranu u salvetu i rekao:"Ovo je doista nemoguće pojesti – to je stvarno užas!", piše BBC.
Prema legendi, smrdljivi tofu slučajno je izumljen u Kini prije nekoliko stotina godina, kada je trgovac s tofuom otvorio nakon nekoliko dana svoj kontejner s neprodanom robom i otkrio da je njegova smjesa mlijeka i soje počela fermentirati. U nekom trenutku, trgovac je smogao hrabrosti da kuša pokvarenu smjesu i shvatio da je iznimno ukusna. Počeo je prodavati fermentiranu smjesu i ona je postala ubrzo poslastica koja je očarala čak i samu kinesku caricu iz dinastije Qing, pa je ovu hranu počela služiti i u svojoj palači.
Wu Hsu Pi-ying koja vodi restoran Dai zajedno sa svojim sinom i njegovom obitelji tvrdi da nitko nikad, čak ni turisti, nisu odbili pojesti do kraja njezine obroke. I doista, ljuta juha sa smrdljivim tofuom, čilijem i zrncima papra, bila je izvrsna, kaže novinarka BBC-a.