Life
36822 prikaza

Napokon otkrili: Evo zašto žene glume orgazam

Par u krevetu
Thinkstock
Žene najčešće ne glume zbog sebe, već zbog partnera, potvrdilo je istraživanje

Orgazam pripadnica ljepšeg spola se muškarcima često čini kao nuklearna fizika - je li ga doživjela ili odglumila ostaje nepoznanica, no lijepo je vjerovati da je.

Seks je u odnosu važna stavka i muško je shvaćanje da je orgazam njegov ključni dio, no čini se da žene ne misle tako.

Naime, više od dvije trećine žena barem je jednom odglumilo orgazam, a 30 posto njih radi to redovito i to najčešće u najboljoj namjeri, pokazala je studija američkog Sveučilišta Temple i koledža Kenyon na više od 400 heteroseksualnih žena. Prema njima, glumljenje vrhunca čini seks ugodnijim i za njih, a ne samo partnera.

Da, glumi se zbog partnera

Oko 75 posto žena priznaje kako su odlažirale orgazam stenjanjem i sličnim radnjama iz najjednostavnijeg mogućeg razloga - jer se partner nije ni najmanje potrudio da ih dovede do vrhunca.

Četvrtina žena orgazam će odglumiti kako bi prije završile seks, ili jer im predugo traje ili zato što je monoton, a osjećaju kako neće postići vrhunac.

Tek 1 posto žena glumi orgazam iz altruističnog razloga - prema kojem one ne žele povrijediti partnerove osjećaje. One su svjesne da bi istina mogla stvoriti pritisak zbog kojeg bi seks pričinjavao manje zadovoljstvo i njoj i njemu. 

Jedini razlog koji nema veze s njim

Strah i nesigurnost motiv su kod žena koje se ne osjećaju dobro u svom tijelu, a tim se razlogom opravdavaju žene sa slabijim samopouzdanjem, manjkom seksualnog iskustva ili pak one koje smatraju da s njima nešto nije u redu jer ne mogu doseći vrhunac. To je uzrok glumljenja kod trećine žena koje prakticiraju "lažiranje vrhunca".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.