Life
299 prikaza

Nema posla, nema zbivanja: 80 posto mladih osjeća dosadu

Millennials
Thinkstock
Više od 80 posto mladih osjeća dosadu, a isto toliko smatra da nema potporu u zajednici

Devedeset posto mladih Siščana u dobi od 18 do 34 godine i dalje živi s roditeljima, samo ih je osam posto zadovoljno životom u Sisku, a njih čak 80 posto smatra kako mladi danas u Sisku nemaju nikakvu potporu u zajednici, rezime je to istraživanja koji je na uzorku od 612 ispitanika proveo PRONI centar za socijalno podučavanje i Grad Sisak tijekom prvog tromjesečja ove godine.

Kao primarnu potrebu mladih u Sisku njih čak 83 posto navodi potrebu stvaranja mogućnosti za zapošljavanje, a vezano uz život bez posla i zbivanja, više od 80 posto mladih živeći u Sisku osjeća – dosadu.

"Dosada je gora od straha i zaista se može reći da je to mentalno uništenje do ništice. Nezadovoljstvo je prisutno kod mnogih ljudi, ali ono se ne treba pretvoriti u trajno stanje. Svi mi skupa, bez obzira na dob, nemamo više ni vremena ni prava čekati da netko drugi rješava naše probleme, već smo pozvani svi da se aktivno uključimo u stvaranje kvalitetnijeg društva", komentirala nam je rezultate Daša Poredoš Lavor, diplomirana socijalna radnica.

Sve o ovom poražavajućem istraživanju pročitajte na vecernji.hr.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.