Life
3661 prikaza

Nostradamusova najpreciznija proročanstva: Hitler, 11. rujan...

Nostradamus
Wikipedia
Ovih 11 detaljno opisanih slučajeva dokazuje da ne trebamo ignorirati Nostradamusove riječi

Francuski liječnik i prorok - Nostradamus, navukao je na leđa mnoge skeptike, no ne možemo zanijekati da su se neke od njegovih ideja tijekom vremena pokazale istinitima. 

Njegova prva knjiga - "Proročanstva" - objavljena je 1555. godine, a i danas se prodaje, iako ne ide loše ni prodaja knjiga "Nostradamus za neznalice".

"Proročanstva" su pisana u stihovima, a svaki katren predviđa neko događanje iz budućnosti. Iako logičkim razmišljanjem možemo zaključiti da se njegova predviđanja mogu odnositi na bilo koje događaje, neka su iznenađujuće blizu stvarnosti, kao, recimo, ovih 11 primjera:

Smrt Henrika II.

Francuski kralj teško je ranjen na proslavi, u viteškom dvoboju, a poginuo je 10 dana kasnije. Kao što je predvidio Nostradamus, poginuo je od mlađe ruke koja je probila njegov štit s oznakom lava.

Veliki londonski požar

Mali požar koji je započeo 2. rujna 1666. godine u pekarni u Londoni, prerastao je u trodnevnu vatru koja je zahvatila čitav grad.

Francuska revolucija

1789. godine Francuzi su odlučili da im je dosta života pod "aristokratskom čizmom", pa su osvojili zloglasnu tvrđavu Bastille, srušili kraljevsku obitelj i osnovali jednu od prvih demokratskih republika u  tadašnjoj Europi.

Napoleonova osvajanja

Nostradamus je pomoću anagrama predvidio Napoleonova zauzimanja francuskih gradova, te zatvaranje dvojice papa.

Vladavina španjolskog kralja Filipa II.

Kao što je i predviđeno, za vrijeme vladavine ovog katoličkog kralja Španjolska je zgrtala neviđeno bogatstvo, no nakon 31 godine, prekinut je savez s Engleskom, kad je usmaknuta katolička kraljica Škotske. Nakon toga je Filip započeo borbu mladim francuskim protestantskim kraljem Henrikom IV., što je isto predvidio Nostradamus.

Otkrića Louisa Pasteura

Francuski kemičar i mikrobiolog je otkrio da razvoj mikroorganizama uzrokuje fermentaciju, te da se bakterije ne pojavljuju spontano, kao što se dotad smatralo. 

Hitlerov teror u Europi

Nostradamus je na dva mjesta predvidio da će iz zapadne Europe doći dijete siromašnih roditelja koje će zavesti mase svojim govorima, te će Nijemci samo stajati i gledati dok će to odraslo čudovište zavladati Europom.

Vodstvo Charlesa de Gaullea

Ovaj obnašatelj dužnosti u čak tri prilike - kao što je Nostradamus predvidio, jedan je od najpoznatijih francuskih predsjednika i državnika koji se, kao što je i zapisano, izdigao kao prvi predsjednik Pete Republike.

Nuklearna bomba

Ponosna nacija je zaista sravnjena sa zmeljom kad su u kolovozu 1945. Amerikanci bacili dvije nuklearne bombe na Hirošimu i Nagasaki, što je tragično obilježilo kraj Drugog svjetskog rata, kao što je i bilo zapisano.

Atentat na JFK-a

Kao što je Nostradamus predvidio, veliki čovjek je "pao" 1963. godine, s tim da je zaista glavni osumnjičeni za ubojstvo  - Lee Harvey Oswald - umro prije početka suđenja, s tim da je prorok misao završio riječima da pravi krivac nikad neće biti otkriven, piše Independent.

11. rujan 2001.

Nostradamus je pisao da će nebo gorjeti i da će vatra zauzeti veliki novi grad, pri čemu će hladnokrvni ljudi uzrokovati mnogo krvi i smrti. Nitko nije bio pošteđen, baš kao što je napisao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.