Life
10151 prikaza

O svojoj je supruzi napisao prljavi erotski roman

Brigitte i Emmanuel Macron
1/13
REUTERS
Neautorizirana biografija potkriva kako su se spojili profesorica i njezin 24 godine mlađi učenik, predsjednik Macron

Znala sam ga iz viđenja, jednog je dana taj nestašan momak došao k meni i zamolio da pretipkam tristotinjak stranica poprilično erotskog i prljavog romana. Imena su bila izmijenjena ali bilo je jasno kako je riječ o nečemu što je sam prolazio, rekla je nekadašnja susjeda današnjeg predsjednika Francuske Emmanuela Macrona, ali i njegove buduće supruge, tada Brigitte Trogneux. Mladi tinejdžer Macron susjedi koja se bavila daktilografijom u gradu Amiensu donio je svoj rukopis u kojem je pisao o ženi u koju se godinu dana ranije zaljubio - 24 godine starijoj profesorici Brigitte koja je bila u braku i majka troje djece.

Upravo je o Brigitte Macron novinarka magazina "Closer" Maelle Brun napisala prvu neautoriziranu biografiju u kojoj se posebno posvetila mladim danima žene koja zaokuplja pažnju Francuske, ali i svijeta.  

Brigitte i Emmanuel Macron | Author: REUTERS REUTERS
"Knjiga nije rađena uz pomoć gospođe Macron iako je ona odgovorila na neka pitanja kada sam ih ja poslala u njezin kabinet. Htjela sam podići veo tajne s jedne vrlo komplicirane osobnosti. Sve me zanimalo, od toga kako se zaljubila u svog učenika do njezinih glazbenih interesa jer nema rock koncerta na koji gospođa Macron ne ode, pa makar potajno", rekla je novinarka čija će knjiga "Brigitte Macron, oslobođena žena" bit predstavljena 17. siječnja u izdanju kuće L'Archipel.

Kako bi to postigla Brun je razgovarala s pedesetak 'svjedoka' - od njezinih bivših učenika, preko susjeda u Amiensu pa sve do poznanika njezine djece iz prvog braka koji majčinu vezu i brak s Macronom od početka, navodno, svesrdno podržavaju. Prve stranice knjige opisuju svjedočanstva kolega studenata iz privatne katoličke srednje škole u Amiensu o tome kako je 15-godišnji Macron bio zaluđen briljantnom profesoricom književnosti i drame, te kako je s vremenom na njihovu aferu reagirao i njezin suprug, bankar Andre-Louis Auziere. 

"Mi smo vidjeli da su oni prijatelji, da razgovaraju nakon sata i imaju zajedničke interese, ali nikome nije tada palo na pamet kako je riječ o pravom odnosu", kažu nekadašnji kolege.

Brigitte i Emmanuel Macron | Author: REUTERS REUTERS
Kada su za Macronove osjećaje saznali njegovi roditelji on je poslan u 'izgnanstvo' u Pariz gdje je čvrsto odlučio da će Brigitte pokazati i dokazati zašto je on dobar izbor za nju. Poznavatelji para kažu da je iz te potrebe došla i ideja o političkoj karijeri, kako bi se dokazao voljenoj ženi.

Posebno je zanimljivo saznaje da je tinejdžer Macron svoje osjećaje opisao i u spomenutom romanu čiju kopiju navodno nitko nije sačuvao, pa čak niti Brigitte jer je, navodno, njezin suprug bio vrlo nezadovoljan napisanim.

Biografija se bavi i Brigitteinim danima prije susreta s Macronom, posebno djetinjstvom sa šestero braće i sestara, ali i obiteljskom tragedijom kada je njezina trudna sestra skupa sa suprugom poginula u automobilskoj nesreći.

"Mnogi su me zaobilazili na počecima naše veze, svašta se šaptalo iza mojih leđa, a braća i sestre preuzeli su ulogu zaštitnika i roditelja kojih više nije bilo. No, sve je to bilo uzalud, jer ja kad nešto čvrsto odlučim onda to i napravim", rekla je u jednom intervjuu Brigitte Macron koja je sa suprugom u braku od 2007. godine i udomili su psa kojeg su nazvali Nemo.

Primjerak knjige navodno je već poslan prvoj dami u Elizejsku palaču.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.