Life
67772 prikaza

Objavljene tajne iz spavaće sobe Melanije i Donalda

Melania Trump
REUTERS
Ponekad topla, ponekad kamena - tako opisuju Melaniju u novoj knjizi koja donosi pikanterije o brojnim kontroverzama iz njenog života

Prva dama Melania Trump, poput onih prije nje, borila se s ulogom eksponirane supruge američkog predsjednika i privatne žene koja iza nje stoji. I danas, nakon tri godine mandata, i dalje se smatra jednom od najtajanstvenijih, tihih i opreznih dama koje je SAD imao.

Unatoč činjenici da je njen muž Donald gotovo reality zvijezda kojem jutro ne može proći da ne objavi barem tweet, Melania se morala boriti protiv javnog mišljenja da je izolirana, čak i "zarobljena" u Bijeloj kući, kao što to dokazuje popularni hashtag #FreeMelania, iz kojeg je nastao čak i meme.

Ono što je Melania dokazala je da se zna "skockati za kamere", koristiti tišinu u svoju koristi i gurati naprijed kao žena jednog od najkontroverznijih predsjednika u američkoj povijesti.

Bljeskovi njene neovisnosti i vlastitog mišljenja također su istaknuli kako ona ne želi oslobađanje bilo kakve vrste. Pojedinosti o onome što se događalo iza kulisa raznih osporavanih događaja sada su dostupni u javnosti u knjizi "Free, Melania: The Unauthorized Biography".

Afera "gole fotke" i tko je kriv

Melania navodno zna tko je objavio njene golišave fotografije iz rane karijere fotomodela, piše u biografiji. Naime, sumnjivac je Roger Stone, dugogodišnji savjetnik i suradnik Donalda Trumpa. Autorica navodi kako Melania odbija vjerovati da je njezin suprug imao prste u tome.

Fotografije iz 1996. godine, koje su objavljene u jednom francuskom časopisu godinu dana kasnije, su nekako našle put do New York Posta 30. srpnja 2016. godine, tri mjeseca prije dana izbora, u trenutku kada se Donald bavio sa svađom obitelji američkog vojnika ubijenog u Iraku 2004.

Donald i Melania Trump SVE NJEGOVE ŽENE Life Trumpove seks afere: Što mu je sve Melania oprostila

U to vrijeme Stone nije imao službenu ulogu u Trumpovoj kampanji, koju je napustio u kolovozu 2015. No, ostao je blizak Trumpu, a vjeruje se kako je sve inscenirano kako bi se odvratila pozornost javnosti od pitanja iračkog vojnika. Što bi mu moglo bolje poslužiti nego skandal kakav Amerika obožava - seksi fotografije njegove supruge, koje zapravo idu njemu u prilog?

Stvarno ne spavaju zajedno

Autorica Kate Bennet u njoj je otkrila kako Melania Trump doista ima vlastitu i zasebnu spavaću sobu u rezidenciji Bijele kuće, zajedno s mnogim drugim pothvatima i anegdotama o Trumpu, koji je unatoč sveprisutnosti u javnosti ostao nedokučiv lik.

Njeni najdosadniji trenuci otkrivaju nagovještaje njene osobnosti - kao što je bio odmak ruke od supruga u Tel Avivu, koji je zapravo ekspresija njenog izrazitog bijesa.

Ili pak guranje laktom prema Trumpu na Trumanovom balkonu za Uskrs, kada je predsjednik "bio glup i stavio ruku preko srca za vrijeme puštanja nacionalne himne", prenosi CNN.

Melania je koristila i modu, kultivirajući izgled kojim je izražavala jasan stil, sklonost kaputićima i haljinama sličnim oklopu, s  pojačanim ramenima, pojasevima do struka, u bojama od mornarske plave i ružičaste do vojno zelene.

 

Što se tiče njene vlastite spavaće sobe, Bennet je otkrila kako je rezidencija predsjedničkog para ogromna te iznosi oko 2500 kvadrata samo životnog prostora za njih, no njihova sloboda u njoj je ograničena.

Naime, bez dopuštenja agenata Tajne službe oni ne smiju otvoriti ni prozor, ne mogu prošetati travnjakom bez da se taj dio "zatvori i osigura", a čak je i temperatura regulirana od strane sigurnosnih službi. To praktički znači da Melania ne može ni prilagoditi si termostat kako joj odgovara.

Donald i Melania Trump Bizarna reakcija Top News Bijela kuća: Melania i Trump se ne svađaju oko tv programa

Stoga je jedina stvar na koju Prva dama može utjecati njen vlastiti prostor za spavanje, a izvori otkrivaju kako ona preferira samoću te ne samo da s Donaldom ne spava u istoj sobi, već i na odvojenom katu. Čini se kako lijepa Slovenka time pruža otpor svom mužu, budući da je navodno upravo ona ta koja to odbija.

Izvor koji je dao intervju za US Weekly rekao je: "oni svugdje imaju odvojene sobe. Nikad ne provode noć zajedno, baš nikad. 

Koliko moći zapravo ima?

Melania je puno moćnija nego se misli, smatra Bennet, koja to potkrepljuje primjerom u kojem je starija savjetnica za sigurnost Mira Ricardel pokušala utjecati na Melanijino osoblje tijekom njenog puta u Afriku.

Budući da predsjednik nije reagirao, Prva je dama jednostavno i bez presedana dala izjavu  "Stav Ureda prve dame je kako ona (Ricardel) više ne zaslužuje čast služenja u Bijeloj kući". Isti dan je otpuštena.

Melania Trump | Author: REUTERS REUTERS
Trump se, prema izvorima bliskim paru, često pouzdaje u mišljenje supruge, kako u političkom, tako i u načinu na koji upravlja svojim osobljem. Gdje god se nalazi, s Melanijom na telefon razgovara više puta na dan, prenoseći joj događaje i konzultirajući se.

Utjecajna je očito i u Istočnom krilu Bijele kuće, gdje je otpustila glavnu službenicu koju je prethodno zaposlila Michelle Obama.

Oko plagiranog govora...

Nakon svog govora na  Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, koji je uključivao dijelove iz govora Michelle Obama, Melania Trump je bila izvan sebe. Naime, znala je da je ispala glupa i opterećivala se krivnjom što nije više pazila. Govor je napisao zaposlenik Trump organizacije koji očito nije mislio da će netko prepoznati krađu rečenica izgovorenih osam godina ranije.

Ne samo da se Melania osjećala osramoćeno, osjećala je da je iznevjerila svog supruga, koji je od nje očekivao senzacionalni govor. Istina je zapravo bila da je Donald iznevjerio nju, budući da se nije pobrinuo za provjeravanje sadržaja govora kojeg je pisala treća strana, njegov zaposlenik.

Dvije prve dame?

Kad je riječ o igrama moći, ključni utjecaj supružnika je činjenica da su prvo lice kojeg predsjednik ujutro vidi, a često i posljednje navečer prije spavanja. Razumljivo je da predsjednici svoje probleme povjere supružnicima koji mogu pružiti neki savjet i zbog toga je uloga prve dame nevjerojatno bitna. Međutim, u Trumpovoj Bijeloj kući stvari ne stoje tako.

Melania Trump Mlada Slovenka Life Kako je Melania izgledala dok je odrastala u Jugi

CNN-ova suradnica Angela Rye implicira da se Ivanka "igra Prve dame", a njemački je ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel postao je najistaknutiji svjetski političar koji je kritizirao ulogu Ivanke Trump u administraciji njenog oca, učinivši to nakon njenog posjeta Berlinu u sklopu summita W20 U izjavi koju je dao za njemačku medijsku kuću Funke, Gabriel je opisao Ivankinu savjetodavnu ulogu njenom ocu Donaldu Trumpu kao "čisti nepotizam".

Melania i Donald Trump | Author: REUTERS REUTERS
Iako je glasnogovornik Bijele kuće rekao da Ivanka i Melania imaju korektan odnos te se međusobno podržavaju, upućeni izvori otkrivaju kako je upravo njihov odnos bio "čest izvor drame" u obitelji.

"Princess royal" je nadimak koji se sve češće čuje iz usta ljudi bliskih Trumpovima, a otkriva negodovanje povlasticama i tretmanu koji Ivanka dobiva na političkoj međunarodnoj sceni, iako to svojim političkim radom, odlukama i angažmanom nije niti zaslužila, niti je izabrani predstavnik američkog naroda. 

Prvi pas?

Trumpovi su doista razmišljali od nabavljanju obiteljskog psa za Bijelu kući, iako Donald nije baš ljubitelj kućnih ljubimaca, no time je htio udovoljiti Melaniju i njihovom sinu. Melania je istraživala razne pasmine, no na kraju se odlučila protiv tog poteza, iako postoji već 30-godišnja tradicija da predsjednički par ima i "prvog psa".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mad975.IA 12:38 04.Prosinac 2019.

    Koji naslov "tajne iz spavaće sobe" - tko je još bio u sobi kad zna za te tajne, naš ili njihov novinar?

  • Perun 10:27 04.Prosinac 2019.

    Najutjecajnija Jugoslavenska ikada.

  • BESTpartizan 10:25 04.Prosinac 2019.

    ljepotica i zvijer haha