Life
1022 prikaza

Ono što cijeli svijet nosi svaki dan, Kim Jong Un je strogo zabranio

Sjeverna Koreja
REUTERS
Uskoro se održava Sedmi kongres Radničke partije Sjeverne Koreje i do tada se korejski diktator želi obračunati sa zapadnim utjecajima u državi

Kim Jong Un veliki je ljubitelj cenzure. U Sjevernoj Koreji je zabranio Facebook, Twitter, ali i još neke društvene mreže, potom brojen medije, a sada je otišao korak dalje i zabranio piercing, te zapadnjačku garderobu, prije svega – jeans!

Iako je riječ o nacionalnoj kampanji, ova se zabrana prije svega odnosti na građane koji žive u sjevernijim djelovima Koreje, Hamgiongu i Jangangu. Naime, ta pokrajine graniče s Kinom, zbog čega se veliki vođa boji kako će tamošnje stanovništvo biti izloženo utjecajima vanjskog svijeta, pa time i zapadne mode. 

Utjecaj zapadne mode je doduše sve popularniji u cijeloj državi i sve je više mladih koji se odijevaju kao da su došli iz neke zapadne zemlje, a brojna mlađa populacija praktički je opsjednuta zapadnom kulturom. Kako javlja Asia Press, pravila su postrožena pred skorašnji Sedmi kongres Radničke partije Sjeverne Koreje

Prema pisanju Telegrapha, kako bi doskočili zapadnjački orijentiranim građanima, njih će pratiti mlade snage partije odane Kim Jong Unu, koja će gledati dužinu suknji kod djevojaka, oblik cipela, majice i frizure.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.