Life
26190 prikaza

Otkrili državnu tajnu - otac i sin imali istu ljubavnicu

Winston Churchill i Doris Castlerosse na ljetovanju
1/6
YouTube screenshot
Novi dokumentarac prikazuje kontroverzni dio života slavnog državnika

Doris Delevingne, kasnije Lady Doris Castlerosse, navodno je imala četverogodišnju vezu s Winston Churchillom tridesetih godina 20. stoljeća.

Bivši premijer navodno je rekao je znala 'dovesti do orgazma'.

Winston Churchill | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Ova pripadnica više društvene klase rođeno 1900. godine u obitelji Edwarda Delevingnea, vlasnika trgovine galanterijom u londonskom East Endu, ali je tvrdila da potječe iz belgijskog plemićkog podrijetla, kako piše u njezinoj biografiji objavljenoj 2016. godine. 

Udala se za novinara Viscounta Castlerossea 1928. godine, ali brak nije spriječio ovu ambicioznu ženu da uskoro krene s brojnim ljubavnim aferama.  

Godinama se o njezinoj vezi s najslavnijim britanskim premijerom raspravljalo samo na razini tračeva i glasina, ali je vezu Lady Castlerosseom s Winstonom Churchillom konačno potvrdila tonska snimka koju je snimio davnih godina Churchillov pomoćnik John 'Jock' Covila. 

Krystyna Skarbek Savršena agentica Top News Ljepotica koja je savršeno varala naciste doživjela je tragičan kraj

Na snimci snimljenoj dvije godine prije Colvilove smrti 1987., on kaže: 

- On je učinio jednu strašnu stvar. Nije bio jako seksi i mislim da nikad nije varao suprugu, osim jednom. Imao je kratku vezu s Doris Castlerosse.

Naime, svjedoci tvrde da je čak 1919. odolio zamamnoj Daisy 'Wanton' Fellowes, koja je pred njega gola legla na tigrovu kožu. Za razliku od Daisy, slavni državnik nije odolio čarima Doris Castlerosse

U cijelo priči najskandaloznije je to što je već poznato da je Doris imala vezu i s tada 21-godišnjim Randolphom Churchillom, Winstonovim sinom. 

Ona se nije ni trudila ovu aferu držati u tajnosti, iako u izvještajima piše da je najprije odbijala spavati s njim je, kako je rekla - smrdi na ricinusovo ulje.  

Ali njezina veza s ocem nije bila tako kratka. Počela je 1933. na jugu Francuske, gdje će se par zajedno odmarati tri ljeta za redom i to u dvorcu američke glumice Maxine Elliot.

 | Author: Wikipedia Wikipedia
Glumica je svoj raskošni ljetnikovac izgradila 1932. godine u lječilištu Juan-les-Pins u Antibesu, na obali sredozemnog mora.

U pismu koje je Churchill napisao Doris 1933. godine, stoji: 

- Kakvu smo zabavu imali kod Maxine. Pitam se hoćemo li se ponovno sastati sljedećeg ljeta. 

Do 1937. Doris se preselila se na Berkeley Square u središtu Londona, A Churchill stariji posjećivao ju je s vremena na vrijeme, pa bi se kad bi on bio tamo, posluzi dao 'otpust'. 

U novom dokumentarnom filmu 'Churchillova tajna afera' koji će se uskoro prikazati na Channel 4, Dorisina nećakinja, slavna glumica i model Cara Delevigne, svjedoči o bakinoj sestri:

Cara Delevingne | Author: Isabel Infantes/Press Association/PIXSELL Isabel Infantes/Press Association/PIXSELL
- Sjećam se da su i moji roditelji razgovarali o toj vezi. U obitelji se o tome jako dobro znalo, kaže Cara.

Tijekom njihovog ljubovanja Churchill je naslikao i tri Dorisina portreta, a na jednom od njih je ona dok se opušteno odmara na sofi u salonu. Tek toliko da se zna - Churchill je naslikao samo jedan portret svoje supruge.  

Godine 1937. njihova se veza prekinula jer se Churchill bacio u visoku politiku, a Doris se 1940. preselila u New York, i sa sobom ponijela portret naslikan rukom budućeg britanskog državnika.

No, do 1942. godine, stvari su se za Doris promijenile. Rastavljena i financijski u prilično lošoj situaciji, očajnički se željela vratiti u Englesku, ali u jeku Drugog svjetskog rata put u domovinu nije bio baš jednostavan. 

Tijekom posjeta predsjedniku Rooseveltu u ljeto te godine, Churchill je nazvao svoju bivšu ljubav telefonom, pa su čak zajedno i ručali u Washingtonu.

- Bilo je divno ponovno čuti tvoj glas, to me vratilo u život. Voljela bih se vratiti u Englesku, napisala je Doris Winstonu nakon susreta. 

Da bi osigurala novac za povratak, založila je svoje dijamante i čekala trenutak kada je Churchill posebno za nju osigurao letu Veliku Britaniju, kamo je opet sa sobom ponijela slavni portret. 

Churchill se prestrašio da bi portret mogao doći u pogrešne ruke i da bi se mogao objaviti u američkim novinama, pa ga je i samo postojanje tih slika moglo kompromitirati.     

Dr. Warren Dockter priča dokumentarnom filmu: 

- Silno se bojao ucjene pa je morao misliti o svemu što bi ga moglo dovesti u nezgodnu situaciju. Zato je Doris htio što hitnije vratiti u Britaniju. 

Nakon susreta u Washingtonu Doris i Churchill se više nikad nisu sreli. Kad se vratila u London, ostala je u hotelu Dorchester i poslala telegram natrag u Ameriku kako bi pokušao otkupiti dragulje koje je deponirala u zalog za novac.

Winston Churchill je portretirao ljubavnicu Doris Castlerosse | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Prodaja dijamanta tijekom rata bila je protuzakonita, a Scotland Yard je presreo njezine poruke i proveo istragu. 

U dobi od 42 godine, pronađena je u svojoj hotelskoj sobi 9. prosinca nakon predoziranja tabletama za spavanje, što se u dokumentarnom filmu smatra nesretnim slučajem. 

Churchillova reakcija na njezinu smrt nije dokumentirana, no njegov prijatelj i novinski nakladnik Lord Beaverbrook uspio je izdvojiti kompromitirajući protret i vratiti ga obitelji Churchill na kraju rata, piše channel4.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.