Life
1683 prikaza

Otkrivena zarada Osvetnika: Od brojki se vrti u glavi

Osvetnici: Završnica
Themoviedb.org
Uspješna filmska saga Osvetnici srušila je još jedan rekord i postavila ljestvicu jako visoko

Četvrti i posljednji film iz sage "Osvetnici: Završnica" zabilježio je rekordnu zaradu u prvom vikendu prikazivanja od milijardu i 200 milijuna dolara. Ovo je 23 film iz Marvelovog svijeta, i obiteljski film, u kojem je sudbina cijele superjunačke obitelji važnija od sudbine pojedinih junaka.

Film traje tri sata, a prikazuje i niz običnih ljudskih rituala, poput igre s djecom, ručkova i sl. Ova velika i uspješna saga o Osvetnicima započela je prvom filmskom ekranizacijom Iron Mana 2008. godine kojeg je do posljednjeg nastavka glumio Robert Downey Jr.

Bio je to riskantan projekt, kako je napisao Živorad Tomić za Express, snimljen posuđenim novcem i, da je propao, banka koja je studiju u povojima dala kredit od pola milijarde dolara, dobila bi za odštetu sve što je Marvel posjedovao. Sve stripove, junake i sva prava, cijeli Marvelov filmski svijet. Na nasreću ispalo je sasvim drugačije. 

Osvetnici se mogu pogledati i u hrvatskim kinima. 

Ovaj je nastavak srušio rekord prijašnjeg nastavka Osvetnici: Rat Beskonačnosti, koji je na otvaranju zaradio 640 milijuna dolara.

Na listi najuspješnijih filmova, onih koji su zaradili najviše u danima otvaranja, na trećem mjestu nalaze se Brzi i žestoki 8, koji su zaradili 541,9 milijuna dolara.

U nastavku vam predstavljamo ostale filmove koji se nalaze na listi najuspješnijih 10. 

4. Ratovi zvijezda: Sila se budi, zarada 529 milijuna dolara

5. Jurski svijet, zarada 525,5 milijuna

6. Harry Potter i Darovi smrti 2.dio, 483,2 milijuna dolara

7. Kapetan Marvel, zarada 456,7 milijuna dolara

8. Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi, zarada 450,8 milijuna dolara

9. Batman v Superman: Zora pravednika sa zaradom od 422,5 milijuna dolara

10. Brzi i žestoki 7, zarada od 397,7 milijuna dolara

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.