Life
1112 prikaza

Ovako bi izgledao svijet kad bi muškarci imali menstruaciju

Muški tamponi
Youtube
Kao da svijet nema dovoljno problema, sad možemo vidjeti i kako bi izgledao da muškarci imaju menstrualni ciklus

U čast dana higijenskih proizvoda za menstruaciju (da, i to postoji!), 28. svibnja, britanska organizacija koja donosi čistu vodu, sanitarne uređaje i higijenske proizvode u siromašne dijelove svijeta, WaterAid, lansirala je kampanju pod nazivom 'Kad bi muškarci imali menstruaciju'. Kao dio kampanje, napravili su dvije video parodije.

Iako će oba videa svakoga nasmijati, kampanja se nada da će ukazati na problem s kojim se susreće 1.25 milijardi žena koje nemaju pristup zahodu za vrijeme menstruacije, ali i na stigmu koje mnoge žene iskuse za vrijeme menstrualnog ciklusa.

"Svaki dan 800 milijuna žena ima menstruaciju, ali i dalje je za većinu nas riječ o tabu temi", izjavila je direktorica WaterAida Barbara Frost i dodala: "Postoje čak i brojni eufemizmi kako bi se izbjegla riječ mjesečnica. Tako da smo se zabavljali pokušavajući dokučiti bi li stvari izgledale drugačije da muškarci imaju menstruaciju".

WaterAid vjeruje da bi svijet bio potpuno drugačiji kad bi muškarci svakog mjeseca imali menstruaciju. Pretpostavljaju da bi se menstruacija tad smatrala znakom spolne zrelosti, te bi se muškarci hvalili na Facebooku i Twitteru. Tampone bi pak reklamirale poznate i slavne osobe.

WaterAid je ispitao 2.000 ljudi kako bi otkrili što misle kako bi svijet izgledao kad bi muškarci imali menstruaciju. Gotovo 80 posto ispitanika je izjavilo da smatra da bi svijet sporta izgledao prilično drugačije. A gotovo 30 posto je uvjereno da bi sportski komentatori raspravljali o tome kako na igrače utječe menstrualni ciklus.

Ustvari, kad bi muškarci imali menstruaciju, ne bi bilo ničeg sramotnog u mjesečnom krvarenju, piše Huffington Post.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.