Life
38408 prikaza

Ovo nisu gumeni bomboni, već nova droga koja ubija

Droga meth od jagode
1/2
screenshot/youtube
Kristalni metamfetamin je poznat desetljećima, ali nova varijanta posebno je opasna

Na ilegalnom tržištu droga pojavila se još jedna nova, sintetička dakako, ovaj put takva koja miriše na jagode i izgleda poput žvakaće gume ili gumenih bombona. Zapadna Europa već neko vrijeme zna za novi oblik kristalnog metha, podvrste amfetamina, posebno ozloglašene po tome što spada u jedan od najružnijih i najbržih načina za umrijeti.

Upravo zbog okusa i izgleda, a zabilježili su se i slučajevi kad je "jagoda-meth" pronađen i u čokoladnoj varijanti, na oprezu posebno moraju biti roditelji male djece. Crystal meth je poznat desetljećima, nikada mu nije nedostajalo niti popularnosti. Posljednjih godina je, međutim, sve popularniji u zemljama Europske unije i SAD-a.

Medyan Dairieg i ISIS STARA PRAKSA Life Nadrogirani krvoloci: Takvi vojnici bolje ubijaju

Broj korisnika i ovisnika povećava se svake godine, a zapadne vlade do sada su u pravilu nemoćne u sprečavanju stalnog rasta broja ovisnika. Nakon duljeg vremena uzrokuje teške organske i psihološke poremećaje. Ovaj prah, poput sićušnih kristala, zbog čega je poznati i kao "ice", odnosno "led", može se uživati oralno, snifanjem, pušenjem ili čak intravenozno, špricom.

Proizvodnja je u osnovi jako jednostavna, zato ga se proizvodi po kojekakvim katastrofalnim divljim laboratorijima, a kada se uzme, ekstremno snažno aktivira moždane stanice za ugodu, zbog čega razvija i snažnu fizičku i psihičku ovisnost. Gram košta oko 70 eura. Puno je opasniji čak i od kokaina i heroina, jer djeluje izrazito naglo.

Ovisnik vrlo brzo počinje fizički propadati, dobiva jezive ekceme i plikove po cijelom tijelu, a mnogima od njih kraju bude dijagnosticiran HIV ako su koristili nesterilne šprice.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.