Life
11245 prikaza

Pet šokantnih seksualnih tradicija iz svijeta

Ljubavni par
Thinkstock
Od plemena gdje se djecu potiče na seks sa šest godina do zajednice u kojoj se obrezuju tako da uriniraju s donje strane penisa

Ništa ne okupira ljudsku maštu i zanimaciju koliko tema seksa, a to dokazuju i brojne neobične prakse koje se njeguju kroz različite svjetske kulture. Što su zajednice manje udaljene od civilizacije, to su njihovi običaji i bizarniji, a ponekad i vrlo teško shvatljivi.

1. Tko šiša muža

U afričkom plemenu Wodaabe iz Nigera brakove ugovaraju roditelji još dok su djeca mala i to najčešće među rođacima. Međutim jednom na godinu tijekom festivala Gerwol, muški pripadnici ovog plemena maskiraju se i kradu žene. Ako otmu ženu, a da ih muž nije vidio, novopečeni par postaje i društveno priznat. Takvi se brakovi nazivaju brakovima iz ljubavi.

2. U Nepalu braća dijele ženu 

Dok u afričkim plemenima kradu žene, u himalajskom braća dijele ženu. Tako se žena npr. u Nepalu udajom za svog supruga zapravo udaje za cijelu obitelj, a sva braća imaju jednaka prava. Poliandrija se razvila zbog neimaštine. Ženidbom se zemljište cjepka i svaki od braće ima pravo na svoj dio, a brak s jednom ženom sprječava dijeljenje posjeda. 

3. Ispijaju spermu

U plemenima Papue Nove Gvineje dječaci se odvajaju od obitelji sa sedam godina i žive isključivo među muškarcima do svoje 10. godine života. Kako bi se očistili od žena redovito stavljaju piercinge i potiču krvarenje iz nosa te povraćanje ispijanjem velikih količina šećera iz šećerne trske.

Sastavni dio njihovog sazrijevanja jest i ispijanje sperme starješina. Time se žele ojačati i učiniti poželjnijima. Kada se vrate među žene nastavljaju s puštanjem krvi iz nosa u isto vrijeme kad njihove odabranice imaju menstruaciju. 

4. Seksaju se sa šest godina

Pleme Trobrianders iz Papue, Nove Gvineje specifično je po vrlo ranom upuštanju u seksualne odnose - u dobi od šeste do osme godine. 

Djeca u to vrijeme igraju erotske igre i oponašaju seksualno ponašanje goli. Četiri do pet godina nakon toga počinju tražiti prave seksualne partnere i često ih mijenjaju. Žene su baš kao i muškarci odlučne u odabiru i mijenjaju partnera, a takvo se ponašanje čak i potiče. 

Nema tradicionalnog braka, ali se veza priznaje kao zajednica ako par zajedno jede najmanje godinu dana. Žene ostaje u kući svog ljubavnika umjesto da se ujutro vrate kući i čekaju da joj ljubavnikova majka donese jelo. Jednom kad jelo pojedu i nastave to raditi godinu dana, brak je priznat.

5. Pečena kožica za ulazak u svijet muškaraca

Pripadnici aboridžinskog plemena Mardudjara obrezuju dječake u dobi od 15 godina uz vatru. Krv koja se cijedi trebala bi ga pročistiti i učiniti muškarcem. Odrezanu kožicu isprženu na vatri dječak treba pojesti i tek tada postaje muškarac. Jedenjem kožice dječak "pojede" dječaka u sebi. Nakon što kožica zacijeli, penis se reže uzdužno ponekad sve do skrotuma, a muškarac kojim je to učinjeno će cijeli život urinirati ne s vrha penisa, već s donje strane.

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.