Sladoled bez šećera
Takav sladoled može imati i do 18 dodatnih aditiva poput umjetnih zaslađivača koji čak mogu imat i laksativni učinak. Radije pojedite pravi sladoled, učinit ćete svom probavnom sustavu uslugu – savjetuje nutricionistkinja iz New Yorka.
Maslac od kikirikija u prahu
Ljudi često pogrešno misle da je maslac u prahu zdraviji jer ima manje kalorija i masnoća od običnog maslaca. Dobra stvar je da maslac od kikirikija prepun upravo zdravih masnoća. Zbog toga možete slobodno uživati u konzumiranju istog.
Preljevi za salatu
Popularni dressing za salatu može sadržavati mnogo ulja, dodanog šećera, sirupe, umjetne zaslađivače i bojila. Radije začinite svoje salatu maslinovim uljem, limunom, kvasinom, češnjakom i ostalim prirodnim začinima.
Kruh od pšeničnog brašna
Premda se kruh od pšeničnog brašna često promovira kao zdrava namirnica njegov glikemijski indeks iznosi čak 69. Pretjerano konzumiranje može dovesti do povišenja šećera u krvi, raznih upala i nakupljanja masnoće u tijelu.
Cijeđeni sokovi
Sokovi od voća i povrća prepuni su šećera, a njihovom obradom gube se korisna vlakna koje prirodni sokovi sadrže. Također, ljudsko tijelo može apsorbirati samo određenu količinu vitamina i minerala u isto vrijeme, pa se velika količina hranjivih tvari gubi.