Life
7414 prikaza

Povratak Loše: U 'prvom redu' uz Gotovinu i Markača

Damir Krstičević i Davor Domazet Lošo
1/17
Goran Stanzl (PIXSELL)
Na vojnoj vježbi Velebit 18 središnja figura bio je umirovljeni admiral Davor Domazet u maskirnoj uniformi

Vojna vježba Velebit 18, osim što je hrvatske porezne obveznike koštala oko 10 milijuna kuna, iz zaborava je u prvi plan opet izbacila admirala Davora Domazeta Lošu. Nakon dugo vremena, ovo mu je bila prilika da iz ormara izvuče maskirnu uniformu. Lošo se nije odvajao od generala Krstičevića, neprestano je bio negdje u njegovoj blizini i iz zapovjednog šatora pomno motrio kretanje jedinica Hrvatske vojske na poligonu.

Lošo je tako ostao ovjekovječen na brojnim fotografijama s najveće vojne vježbe hrvatske vojske, a iz 'prvog reda' je sve promatrao uz ministra, te generale Ante Gotovine i Mladena Markača.

Otkako je u mirovini, nekoć mornarički časnik u JNA, Lošo je, čak kratkotrajno obnašao dužnost načelnika Glavnog stožera HV-a. Neki su se drznuli pitati ga zašto je predugo ostao u JNA u Beogradu i zašto se odmah 90-te nije pridružio hrvatskoj strani, na što im je Lošo odgovorio da je u to vrijeme u Beogradu čekao da mu zubari naprave novi gebis.  

MODNA IKONA Life Galerija: svi modni stilovi Davora Domazeta Loše

Otkako je u zasluženoj vojnoj mirovini, admiral Lošo postao je publicist i u međuvremenu objavio i nekoliko naslova. Među njegovim kapitalnim djelima su jedna povijesna i jedna vizionarska knjiga. Prva se zove "Thompson u očima hrvatskih intelektualaca", dok je druga geostrateška analiza za 21. stoljeće pod nazivom 'Hrvatsko njihalo'. 

Ovaj vojni strateg, pisac, političar, geostrateg i geopolitičar često zapanjuje javnost i nastupima na raznim lokalnim televizijskim postajama. U jeku najvećih požara koji su harali Hrvatskom, Lošo je tako pred kamerama izvodio originalne zaključke i postavljao mudra pitanja:

Davor Domazet Lošo | Author:

"Požari udaraju samo tamo gdje su Hrvati. Vatra nas na stanovit način i voli. Prvo pitanje koje morate postaviti je: Što točno gori? Gori Boka Kotorska, gori Hercegovina i gori Dalmacija. To ne može biti slučajno", da bi zaključio kako požari pridonose uspostavi nove Jugoslavije.

Nedugo nakon krvavih terorističkih napada u Parizu 2015. godine, kad je više od stotinu ljudi ubijeno u tek nekoliko sati, Lošo je gostovao na jednom portalu iz susjedstva, Lošo je odbio povjerovati onom što ne vidi:

"Što ste vidjeli tamo? Što vam prikazuju mediji? Jeste li vidjeli mrtve? Niste. Jeste li vidjeli ijedan pokop? Nema ni jednog pokopa, bilo da se radi o žrtvama, bilo da se radi o atentatorima, odnosno teroristima. Imate tek neke slike, recimo jedna je žena na slici kao ranjena, još jedan poluobučen čovjek. Što vidite u Belgiji?

Mladen i David Kruljac Kao otac Life Sinovi generala - od huligana do uzornih studenata

Ništa. Ali imate jednu cijelu psihozu straha. Imate krajnje licemjerne europske institucije koje sad propagiraju francusku zastavu i 'Marseljezu'. Pa gdje je pijetet za stotine mrtvih? Valjda nekog treba pokopati. Gdje su imena navodnih atentatora? Sve je to nešto imaginarno, nestvarno. Cilj im je očigledno stvoriti strah i ništa drugo", zaključio je mudro naš geostrateg i publicist. 

Jednako kao što često šokira svojim izjavama, Lošo privlači pozornost i svojim modnim stilovima, a prepoznatljivi modni detalji u posljednjih nekoliko godina bile su mu karirane leptir-mašne, prsluci, kožnata ogrlica s medaljonom i garavi brčići.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • soldines 16:57 18.Listopad 2018.

    Pustili ga iz ludnice na vikend😂