Life
27143 prikaza

Priča o C. Harrelsonu, ubojici i ocu Woodyja Harrelsona

Charles i Woody Harrelson
1/2
Facebook
I to ne 'običan' ubojica, nego onaj koji se ne libi ubijati suce po nalogu mafije

Prvo ubojstvo (metkom u potiljak) federalnog suca na tlu SAD-a odradio je otac holivudske zvijezde Woodyja Harrelsona. Charles Harrison iz sinovljevog je života nestao već 1968. godine, a većinu je svog života proveo u zatvoru.

Bio je profesionalni ubojica koji je ubio teksaškog gangstera i dobio 15-godišnju kaznu zatvora kada je Woodyju bilo samo sedam. No, snalažljivi i inteligentni Charles vrlo se brzo našao opet na slobodi, samo tamo nije dugo ostao.

Teksaški narkobos Jimmy Chagra platio mu je da ubije nekoga tko mu je smetalo - oštrog suca John H. Wood Jr. u El Pasu koji je bio poznat po tome da dilerima daje maksimalne kazne.

Charles Harrelson | Author: Houston Police Department Houston Police Department

Ubijen je jednim metkom u potiljak 29. svibnja 1979. godine ispred svog doma dok je ulazio u automobil. Grad je poludio i sve su snage ujedinjene da pronađu ubojicu - u čemu je FBI na kraju i uspio.

Mali Harrelson, jednoga dana zvijezda, nije imao pojma o očevim postupcima. Na radiju je jednom čuo njegovo ime u kontekstu novog suđenja i ubojstva te pitao majku imaju li ikakve veze. Ona mu je rekla kako mu je to otac.

Dosuđene su mu dvije uzastopne doživotne kazne 1981. godine, a ranih je osamdesetih Woody počeo stupati u kontakt s ocem. Nije ga vidio (samo) kao ubojicu, nego kao nekoga s kim se može sprijateljiti.

Kada je počeo ozbiljno zarađivati potrošio je dva milijuna dolara pokušavajući ocu iskamčiti novo suđenje.

Narkodiler Chagra je oslobođen iako je naručio ubojstvo. Navodno je u sustavu zaštite svjedoka jer je počeo cinkati druge kolege. Nije mu odmoglo što mu je brat bio moćni odvjetnik.

Woody često govori da prema zakonu "ako je Chagra nevin, onda je tim slijedom i moj otac nevin", no sud se s time nije složio. Harrelson također tvrdi da je njegovog oca uvježbavala CIA.

Woody Harrelson | Author: Wikipedia Wikipedia

Charles Harrison je tako, u jednom trenutku svog života rekao kako je on "ubio John F. Kennedyja". Nitko mu nije vjerovao i on je to kasnije povukao, ali mnogi forenzičari i istražitelji tvrde kako je Harrelson zaista bio jedan od troje "lutalica" koji u misteriozno uhićeni (iako za to nema papirnatih dokaza) i fotografirani direktno nakon ubojstva predsjednika.

Harrelson stariji 2007. je umro u zatvoru od srčanog udara.

Iako je bio ubojica, Woody se, kaže, uvijek s njime slagao i ovaj mu je, čak, bio utjecaj u životu.

"Rođen sam na očev rođendan. U Japanu postoji vjerovanje da ako ste tako rođeni onda niste slični ocu, nego jeste svoj otac".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:01 19.Prosinac 2018.

    kriminalac mu je otac bio