Life
22469 prikaza

Prljave tajne Ivanke Trump

Ivanka Trump
REUTERS
Ljepotica, poduzetnica, bogatašica - a sad radi i u Bijeloj kući. No, priča ima i drugu stranu...

Službeno je - Ivanka Trump će raditi u Bijeloj kući te postati zaposlenik američke vlade u Zapadnom krilo. Tamo će raditi "pro bono", odnosno isključivo volonterski i bez primanja novčane naknade, a navodno je do te odluke došla konzultirajući se sa svojim tatom, budući da su optuživani za nepotizam. I tako će Ivanka popuniti radno mjesto "savjetnice predsjednika".

Očito je da si može priuštiti takav besplatan rad.

Kad imaš novac - stigneš raditi besplatno

U njenom životopisu se može pročitati kako je 35-godišnja Donaldova mezimica uspješna poduzetnica, ekonomistica, autorica, model, pokretačica vlastite modne linije i sada savjetnica najmoćnijeg čovjeka svijeta. Prema službenim podacima, njeno osobno bogatstvo iznosi impresivnih 150 milijuna dolara u 2017. 

Ipak tipična priča o lijepoj američkoj bogatašici te kćeri uspješnog oca ipak ima svoju drugu stranu, a ona se skriva u mračnim tajnama koje Trumpovi godinama guraju pod tepih.

Ivanka Trump | Author: Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

Udana je u mafijaškoj obitelji

Udana je za Jareda Kushnera, mogula nekretninama te vlasnika izdavačke kuće, koji također radi kao savjetnik u Trumpovoj administraciji. Kushnerov otac, Charlie, proveo je dvije godine u zatvoru zbog poreznih malverzacija. Osim toga, osuđen je za ilegalne donacije političkim kampanjama, a bio je i svjedok u raznim krimi-dramama povezanih s mafijom. Kad je saznao da njegov šogor William Schulder surađuje u istrazi protiv njega, namjestio mu je prostitutku kako bi ga zavela i snimila te je cijeli film poslao svojoj sestri. Navodno je Jared pravi sin svog oca koji ga nasljeđuje u svim poslovima - pa tako i onim mafijaškim.

Odnos im nije baš bajan

Iako se čine kao savršen par, Jared i Ivanka imaju svoje probleme. Samo godinu dana prije zakazanog vjenčanja, prekinuli su zbog navodnih "religijskih razlika". Naime, Ivanka je prezbiterijanac, dok je Kushner ortodoksni židov. Njegovi su se roditelji nadali kako će se oženiti za Židovku, no uspjeli su se pomiriti nakon što se Ivanka preobratila na židovstvo. 

Tajnim večerama do političkog cilja

U danima prije inauguracije njenog oca, Ivanka Trump je navodno organizirala čitav niz tajnih večera kojima je bio cilj ostvarenje njenih osobnih političkih ciljeva. Tako je ugostila Wendi Murdoch, koja joj je davala savjete kako iskoristiti pokret feminizma u svoju korist, ali i niz izvršnih direktora s kojima se poslovno povezala, navodno im obećavajući privilegije kad ona i njen otac zavladaju Bijelom kućom, što se i ostvarilo. Sama Ivanka ima brojne prijedloge novih zakona, poput onog o dječjoj skrbi - a sve je započela ostvarivati i predlagati i prije nego je službeno imenovana savjetnicom u vladi.

Neprimjerene fotografije Ivanke Trump | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Do karijere modela došla je plastičnim operacijama 

Iako je navodno vrlo osjetljiva na sam spomen estetskih zahvata te odlučno odbacuje tvrdnje kako je na sebi "nešto radila", kirurzi tvrde kako je njen izgled doživio drastičnu promjenu koja joj je i omogućila da dospije na naslovnice modnih magazina. Prvu je, plastičnu operaciju nosa, navodno imala sa 17 godina. Nakon toga je uslijedila operacija grudi, a posljednjih godina navodno odlazi na filere kojima održava mladolik izgled.

Koristila je tatinu kampanju za promicanje vlastite modne linije

Dok mnogi Ivanku nazivaju "tajnim oružjem Donalda", pitanje je koji su njeni motivi u cijeloj toj političkoj igri, a mnogi smatraju kako su isključivo egoistični i financijski. Kroz cijelu kampanju svog oca, Ivanka je nosila odjeću isključivo iz vlastite modne linije, a tijekom svog govora na Republikanskoj konvenciji, čak je popratila cijelu stvar s tweetom čiji je hashtag bio "kupite Ivankin look". U svom gostovanju u emisiji 60 minutes s ocem i Melaniom, reklamirala je svoju liniju nakita, a nakon emisije objavila je sliku sebe u ogrlici koju je nazvala "omiljenom" navodeći ljude gdje je mogu naručiti. Toliko o politici, a više o prodaji.

Prodaje jeftine krpe iz Kine i Vijetnama

Sama je modna linija Ivanke izvor brojnih kontroverzi. Nakon izbora u javnost su dospjele informacije kako se većina robe proizvodi izvan SAD-a, što se protivi politici Trumpovih i "vraćanju posla Amerikancima". Tako se većina njenih krpica izrađuje u Vijetnamu i Kini, poznatim po nehumanim uvjetima rada te izuzetno jeftinoj radnoj snazi, koja joj omogućuje veći profit. Osim toga, u njenoj se liniji pronalazi zečje krzno i kože drugih životinja, što je izazvalo bijes organizacije PETA, a navodno velik broj odjeće ne prolazi test "zapaljivosti", no zahvaljujući svojim vezama uspijeva ih prodavati na američkom tržištu.

Šokantne fotografije Ivanke Trump | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Istina o odnosu s ocem

Čini se kako su obiteljski albumi Trumpovih puni fotografija koje bi mnogi nazvali neprimjerenima za oca i kćer. Gotovo romantične i ljubavničke poze, uhvaćen trenutak sugestivnog plesa u minici u očevom krilu, kao i brojne izjave u kojima je sam Donald govorio kako bi, da mu nije kćer, sam oženio Ivanku, izazvale su brojna negodovanja u javnosti. Psiholozi ovakav odnos tumače kao neprikladan i bizaran. Prijatelji obitelji svjedoče kako su njih dvoje oduvijek imali iznimno blizak odnos, razgovaraju svakodnevno po nekoliko puta, a Ivanka navodno niti jednu profesionalnu niti privatnu odluku od značaja ne donosi bez konzultacije s ocem.

Njezine zaposlenice se moraju izboriti za porodiljni 

Jedan od popularnih Ivankinih poteza, koja je i sama majka troje djece, bio je prijedlog uvođenja šestotjednog plaćenog porodiljnog dopusta (nema veze što samohrane majke i očevi kao i usvojitelji nisu uključeni u taj plan). No, ono što je ironično je da su se u samoj njenoj tvrtki zaposlenice morale boriti kako bi dobile bilo kakav porodiljni dopust. Kad ju je njezina radnica  Marissa Velez Kraxberger pitala za porodiljni dopust, Ivanka joj je odgovorila vrlo bezobzirno i šokantno. Rekla je kako će morati razmisliti, da u Trumpu inače ne nude takvu vrstu dopusta i kako bi bilo u redu da se vrati na posao tjedan dana nakon što rodi. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.