Top News
11801 prikaza

Trump ne da na kćer: "Ona je dobra, grozni ste!"

Ivanka Trump
DPA/PIXSELL
Američki predsjednik oštro je napao jednu kompaniju zbog dosta nevine odluke odgovornih

Posljednjih dana američki predsjednik Donald Trump oštro kritizira sve koji se usuđuju stati na put njegovim odlukama. Međutim, u srijedu je vratio sat u prošlost i napao trgovački lanac Nordstrom nakon što su raskinuli poslovne veze s njegovom kćeri Ivankom.

Predsjednikova odluka da se javno, preko društvenih mreža, obračuna s Nordstromom nakon što su navodno odlučili prestati prodavati Ivankinu dizajnersku odjeću, predstavlja svojevrsno vraćanje u prošlost kada je Trump redovito davao svoje mišljenje o raznim markama i mogućim bojkotima. Čak i prošlog mjeseca, samo tjedan dana prije same inauguracije, Trump je javno zahvalio trgovačkom lancu L.L. Beanu nakon što su se proširile vijesti da je Linda Bean donirala ilegalno veliku svotu novca organizaciji koja je podržavala novog američkog predsjednika tijekom kampanje.

Bivši etički savjetnik Baracka Obame, Norm Eisen, za Atlantic je napisao da je takvo ponašanje nečuveno za jednog predsjednika.

Ivanka Trump | Author: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL

Trumpova iznenadna, ali donekle i očekivana, borba protiv Nordstroma je prikladan zaplet situacije. Nakon što su iz Nordstroma najavili da će prodavati Ivankinu odjeću, američki aktivisti pokrenuli su kampanju Grab Your Wallet gdje su javno objavljivali imena svih kompanija s političkim ili financijskim vezama s Trumpovom obitelji.

Iako Nordstrom kaže da su odlučili smanjiti zalihe Ivankine odjeće zato što se ne prodaje kako su očekivali, aktivisti kažu da je bojkot Trumpovih brendova odgovoran za takav razvoj situacije. Bez obzira na razloge, bitka između predsjednika i njegovih protivnika nastavit će se s potpuno predvidivim posljedicama. Naime, odmah nakon Trumpovog javnog istupa, dionice Nordstroma pale su za 0,5% i tijekom dana su se vratile na staru vrijednost.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.