Life
867 prikaza

Pušite? Nakon ovog videa ćete dvaput razmisliti o tome

Pušenje
Thinkstock
Tajlandsko ministarstvo zdravlja napravilo je video koji bi zauvijek trebao odvratiti ljude od pušenja, a u njemu se koristi smola prikupljena iz doniranih pluća pušača pretvorena u tintu

Ljudi odlučni u namjeri da se prestanu s nezdravom duhanskom ovisnošću to rijetko uspijevaju u prvom pokušaju, pokazalo je istraživanje britanske Organizacije za zdravlje srca na 2000 pušača.
Skoro četvrtina pušača već je prestala brojati koliko su puta pokušali prestati pušiti, a oko 40 posto njih imalo je od četiri do 20 pokušaja koji su rezultirali s nekoliko dana, a ponekad i par mjeseci nepušenja prije nego bi se vratili toj navici. U prosjeku najvećem broju bivših pušača prijelomnim je postao peti pokušaj.

Čak deset posto pušača žarko žele prestati pušiti, no smatraju kako su za to preslabi i previše ovisni, a upravo taj strah je najčešći razlog odustajanja, objašnjavaju stručnjaci. Ipak, uz puno motivacije, dobre volje i odlučnosti, nije nemoguće ostaviti se pušenja, a stručnjaci iz tajlandskog Ministarstva zdravstva nadaju se kako će njihov video potaknuti ljude u tome. Riječ je o tzv. poruci pluća za koju je korištena tinta dobivena iz smole doniranih pluća pušača.

Pogledajte video:

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.