Life
31390 prikaza

Razotkrivena najveća tajna Putinove obitelji

Vladimir Putin
REUTERS
Ruski predsjednik, u maniri iskusnog obavještajca, svoju obitelj krije daleko od očiju javnosti

Kolega Katerine Tikhonove iz svijeta akrobatskog rock'n'rolla potvrdio je da je ona mlađa kći ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Potvrda službene osobe Svjetske konfederacije Rock'n'Roll (WRRC) dolazi dvije godine nakon što je Reuters prvi otkrio Tikhonovinu vezu s predsjednikom koju su javno pobijali neki dužnosnici nakon objavljivanja.

Potpredsjednik za pravne poslove WRRC-a Manfred Mohab izjavio je za Reuters da je upoznao Tikhonovu tijekom zajedničkog rada u konfederacijskom predsjedništvu.

Vladimir Putin IZGLED I IMIDŽ Style Putinova tajna: Nešto na njemu nitko ne smije vidjeti!

Na pitanje je li znao da je Tikhonova bila Putinova kći, rekao je: "Da. Znam je, naravno". Na ponovljeno pitanje novinara, kimnuo je i rekao: "Da."

Kremlj i Tikhonova nisu odgovorili na zahtjeve za komentarima, prenosi britanski Independent.

Međutim, gotovo odmah nakon što je Reuters objavio tu vijest, Mohab je oštro zanijekao da je potvrdio identitet Putinove kćeri. 

"Ne mogu potvrditi da poznajem Putinovu kćer. Nemam ništa s time", kazao je Mohab. Novinari su ga pitali zašto je prvo potvrdio identitet, a Mohab se opravdavao bukom u dvorani.

"Vjerujte mi, bilo je tako bučno u dvorani da mnoge stvari ne mogu razumjeti, a druge osjećam da nisam dobro razumio. Nije sigurno da sam vam dao prave odgovore", kazao je Mohab.

Andrej Akimov, zamjenik predsjednika uprave ruske banke Gazprombank, izjavio je za Reuters 2015. godine da je Tikhonova bila Putinova kći, no kasnije je negirao tu izjavu. Reuters je također potvrdio identitet kroz dva druga izvora koji su govorili pod uvjetom anonimnosti.

Nakon objave članka, Gazprombank je izjavio da je Akimov bio "iznenađen i zbunjen" citatima koje mu pripisuje Reuters i da nije rekao to što piše.

Katarina Tikhonova, navodna Putinova kći | Author: JAKUB DABROWSKI/REUTERS/PIXSELL JAKUB DABROWSKI/REUTERS/PIXSELL

Akimov i predstavnik Gazprombanka nisu odgovorili na zahtjev za komentar.

Putin, bivši obavještajni časnik KGB-a, poznat je po strogom čuvanju svog privatnog života i borio se da drži svoje dvije kćeri, Mariu i Katerinu, daleko od pažnje javnosti.

Dok je Katerinin stvarni identitet godinama predmet špekulacija, Tikhonova nikad nije priznala da je Putinova kći. Ni njezini predstavnici nisu nikad potvrdili te informacije, a ni službeni Kremlj, koji kaže da ne komentira privatne živote Putinovih bliskih srodnika.

Mohab je prvi dužnosnik koji je javno identificirao njen odnos s ruskim predsjednikom otkako je Akimov 2015. godine pričao s Reutersom.

Tikhonova, koji koristi prezime naslijeđeno od bake, provodi projekte financirane javnim sredstvima na Moskovskom državnom sveučilištu i služi kao potpredsjednica WRRC-a za širenje i marketing.

Vladimir Putin Moderni car Top News Tajni računi: Putin 'zbuksao' 24 milijarde dolara?

U dobi od 31 godine, ona je važan igrač u akrobatskom rock'n'rollu, disciplinu ples gdje se natjecala. Osim toga, ona pomaže u upravljanju i nalazi se na višim položajima u WRRC i ruskom nacionalnom savezu.

Također je udana za Kirila Shamalova, sina jednog od najbližih Putinovih prijatelja, koji je zgrnuo bogatstvo od barem milijardu dolara kroz poslovanje u najvećoj petrokemijskoj tvrtki u Rusiji.

Mohab je u nedjelju razgovarao s Reutersom na marginama Europskog prvenstva u Rock'n'Rollu u Moskvi. Na pitanje je li Tikhonovina osobna veza s predsjednikom bila pozitivna za akrobatski rock'n'roll, rekao je: "Da, naravno."

Sport se razvija zahvaljujući Rusiji, rekao je on. "Imamo projekt širenja koji funkcionira na svim kontinentima i u mnogim zemljama. I sve to počinje iz Rusije."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.