Life
4002 prikaza

Sanja Orešković: "Postala sam žena kad sam spoznala Isusa"

Tihomir i Sanja Orešković
Igor Kralj (PIXSELL)
Supruga bivšeg premijera otkrila je kako joj je vjera promijenila život

Supruga bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, Sanja Orešković otkrila je u intervjuu za kršćansku stranicu Life Site News kako se borila s depresijom unatoč tadašnjem savršenom životu u Puerto Ricu, a onda je otkrila Isusa. 

Zbog depresije je posjetila liječnika koji ju je, na njezino iznenađenje, pitao nešto što ju je zauvijek promijenilo. 

"Pitao me rečenicu koja će uvijek ostati u mom srcu, a to je 'Sanja, moliš li?", ispričala je. 

U prvi trenutak pomislila je da je to što ju je pitao bilo neprofesionalno. 

"Tko je on da me pita  tako nešto...vjera je nešto osobno", prisjetila se Sanja, no pitanje liječnika nije joj izlazilo iz glave i te noći ona se pomolila.

Sanja Orešković i Željka Markić | Author: Marko Lukunić (PIXSELL) Marko Lukunić (PIXSELL)
"Ono što se dogodilo te noći samo Bog zna, ali ujutro sam se probudila kao nova osoba. Nema riječi kojima bih opisala kako sam se osjećala", rekla je Sanja. 

To jutro, 18. studenog 2001. godine, zauvijek će ostati u Sanjinom srcu. Svoj odnos s djecom i mužem gledala je drugim očima. Prvi put se osjećala slobodno. 

"Moj život ... se promijenio. Ne samo moj život, nego život moje obitelji, moje djece, ljudima oko mene, i prijateljima", rekla je supruga bivšeg premijera. 

Puno godina kasnije, kada se s obitelji preselila u Hrvatsku a njezin suprug je postao premijer, a ona prva dama njezina vjera opet se našla na kušnji. Hrvatska koja dopušta pobačaj priča Sanja, imala je svoj prvi 'Hod za život' u svibnju. 

Organizatori su je pozvali da ona i njezina obitelj dođu na taj događaj. No, neki dužnosnici su joj savjetovali da ne ide na taj skup. I nije ih poslušala. Od 2001. kada joj se život potpuno promijenio, znala je što Bog očekuje od nje i kao majka je znala je što treba učiniti.

Na pitanje novinara zašto se pridružila Hodu za život odgovorila je: 'Svaka razborita osoba treba podržati život nad smrću'.

Kazala je i da ona time nije osudila žene koje su pobacile već je željela pokazati da postoji drugi način.

"Ja suosjećam s onim majkama koje se odlučuju proći kroz teško vrijeme pobačaja. I one se odlučuju za to, i ne zato jer žele ubiti dijete, nego zato što se boje. Nemaju podršku", rekla je i dodala da ona suosjeća s njima ali da ne može reći da je pobačaj u redu te da postoje druge opcije za one žene koje se nađu u takvoj situaciji, poput otvaranja skloništa...

Iako je zbog sudjelovanja na 'Hodu za život' bila izložena kritikama kaže da se ne kaje. 

Sanja vjeruje da se samo pravi odnos s Isusom Kistom može pomoći ženama da budu osobe koje je Bog stvorio da budu.

Sanja je rekla je ona također i sama bila žena koja je plakala kad ide u krevet, koja je bila bolesna od života, i bez nade za budućnost. Kazala je da kada žena spozna Isusa u svom životu, onda sve ostalo, odnosi sa suprugom, djecom, i drugima, dođe na pravo mjesto. Ona smatra da žene trebaju samo pitati Boga za pomoć, a on ih neće iznevjeriti.

  • Jean 23:02 18.Studeni 2016.

    istina, direkt od boga je dobila naputak da veli muzu da nikak ne placa onaj racuncek za klopicu na odmoru jer ce to bog platiti

  • ftth 16:25 18.Studeni 2016.

    Bravo..... Sad i Simonica ima društvo....