Life
2305 prikaza

Sapunice zbog kojih su nekoć ulice bile puste

Eden i Cruz, Santa Barbara
Wikipedia
Neuništiva ljubav Eden i Cruza devedesetih je godina prikovala generacije uz televizijske ekrane, a ona je tek jedna od najfamoznijih sapunica onog doba

Zbog “Santa Barbare” ljudi su ostavljali napola završene poslove, a đaci su žurili iz škole. Prikazivala se osam godina, a u čak 2137 nastavaka glavni glumci su proživjeli sve moguće životne tragedije. Neki su umirali pa ponovno oživjeli, a navodno su žene plaćale i mise za Edenino ozdravljenje.

Divlja Ruža | Author: Youtube Youtube

“Divlja ruža” je prva meksička sapunica prikazana u Hrvatskoj. Od premijernog prikazivanja 1987. pa do danas pogledalo ju je više od 500 milijuna ljudi. Glumica Veronica Castro (62) gledatelje je zabavljala naivnošću i pošalicama, a uloga Rose donijela joj je svjetsku slavu.

I mi smo 'konja za trku' imali

No nakon američkih, meksičkih i brazilskih, uslijedila je i prva hrvatska sapunica, “Villa Maria”, 2004. godine.

"Snimanje je bilo uzbudljivo i zanimljivo. Bio je to velik, zahtjevan i dug projekt, ali i velik izazov jer nismo znali u što se upuštamo. No redateljica i profesionalka iz Meksika, Alicia Carvajal, uvela nas je u tajne sapunica, pa nismo osjećali nesigurnost i neznanje", rekla nam je Ksenija Pajić (53), koja je igrala ulogu Ane Jurak, a nakon ove snimila je još 12 sapunica te postala “kraljica telenovela”.

Gledatelji su sa zanimanjem pratili priču o tri obitelji koje povezuju i istodobno razdvajaju novac, ljubav i izdaja.

Žarku Radiću (65) smetalo je što na snimanju nosio tri ista odijela. "Išla mi je na živce i kravata, pa sam je nervozno bacio kroz prozor, ali kako nije bilo druge, donijeli su mi je natrag, pa sam je opet stavio oko vrata", govori glumac.

Jelena Veljača i Roman Majetić | Author: Davor Visnjic (PIXSELL) Davor Visnjic (PIXSELL)

Serija je iznjedrila i nove glumce, poput Mislava Čavajde, Damira Markovine, Jelene Perčin te Jelene Veljače, koja se upravo na setu “Ville Marije” zaljubila u proces stvaranja serijala, ali i u njihova producenta Romana Majetića, s kojim je radila nove sapunice.

Mislav Čavajda (34) posebno pamti Kseniju, Žarka i Čedu Martinića, koji su ravnopravno prihvatili mlađe kolege. "Učili smo tekst noću i ujutro već snimali. Bio je to pravi dril", prisjetio se Čavajda.

No u posljednje vrijeme turske sapunice su preplavile naše televizijske kanale i postale pravi hit.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.