Life
3762 prikaza

Serijski ubojica: Tijelima ubijenih žena hranio je svinje

Robert Pickton
1/2
Screenshot Youtube
Ovih dana je objavio memoare, a zgrožene obitelji žrtava tražile su da se knjiga povuče iz prodaje

Između 1995. i 2001. godine, serijski ubojica Robert "Willie" Pickton ubio je barem šest žena u Kanadi. Sve žene bile su poznate ovisnice i prostitutke iz zloglasne vancouverske četvrti Low Track.

Pickton bi pokupio žrtvu na ulici, a namamio bi ih drogom i novcem Potom bi ih odveo na svoju farmu svinja gdje bi ih silovao, a zatim zadavio ili upucao. No, to ne bi bio kraj. Njihova bi tijela onda raskomadao u svojoj klaonici i njihove ostatke davao svinjama da ih pojedu.

Vancouver: Obitelj žrtava obilježila godišnjicu osude ubojice Picktona | Author: THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck

Dok konačno nije uhvaćen, iz te je četvrti nestalo više od 60 žena, nakon istrage Pickton je optužen za ubojstvo njih 27, ali je na kraju osuđen samo za njih šest.

Pickton od 2007. godine izdržava doživotnu zatvorsku kaznu, a ovih je dana šokirao javnost, naročito obitelji žrtava nakon što je objavio svoju knjigu memoara. Knjigu je objavio sam kao e-knjigu na Amazonu, a nakon što su zgrožene obitelji reagirale Amazon je knjigu povukao iz prodaje.

Pickton se, prije nego je postao serijski ubojica, obogatio od biznisa s farmom svinja, odnosno obogatio se od tog obiteljskog biznisa, ali je s vremenom posao gotovo potpuno zanemario i završio je tako da je tek povremeno svinjsko meso i svinjske proizvode prodavao susjedima.

Kanadska policija je 1999. godine dobila dojavu da Pickton i njegova braća u zamrzivačima drže ljudsko meso, ali unatoč tomu što su dobili policijski nalog za pretraživanje nikada ga nisu obavili.

Početkom veljače 2002. godine Pickton je uhićen nakon što je policija zbog držanja oružja pretražila farmu i našla stvari koje su pripadale jednoj od nestalih žena. Potom je sud izdao novi nalog za pretragu, pa su tako pronađeni posmrtni ostaci nekih žrtava, poput lubanji prerezanih napola u kojima su se nalazili ostaci ruku i nogu. 

Pronađeno je 33 različitih DNK uzoraka, kao i djelići krvave odjeće koja je pripadala žrtvama, te zubi. Policija je pronašla i nekoliko pištolja, te jedan dildo.

Dok je bio u pritvoru Pickton je ispričao prikrivenom policajcu koji je glumio zatvorenika koji je bio s njim u ćeliji da je želio ubiti još jednu ženu kako bi broj svojih žrtava zaokružio na 50, čime je priznao da je počinio 49 ubojstava. Policija je to priznanje snimila skrivenom video kamerom, a snimka je kasnije na sudu poslužila kao dokaz na suđenju koje je počelo 30. siječnja 2006. godine.

Zbog dokaza koji su bili uništeni, obzirom da je s tijelima žrtava hranio svinje, a prema nekim iskazima osim što bi ih raskomadao, Pickton bi ih i samljeo, mogao se braniti da nije kriv, pa je tako na kraju osuđen za samo šest ubojstava.

Zbog ovog slučaja kanadska policija i pravosuđe dobili su brojne kritike jer nisu reagirali ranije, prije svega zbog toga što prvi put kada su imali priliku nisu pretražili Picktonov posjed, a i ostali su prilično inertni nakon nestanka brojnih žena blizu mjesta gdje je živio Pickton.

Obitelji stradalih žena nikada ih nisu mogli sahraniti jer njihovih tijela nema, a nakon objave da Pickton objavljuje knjigu te su obitelji prve digle glas. Amazon je tolikom brzinom povukao njegove memoare iz prodaje da se u par sati dok je knjiga bila u prodaji na njihovom webu nije prodan nijedan primjerak.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.