Life
8664 prikaza

Šest najluđih religija na svijetu

Svijeće gore u crkvi
Thinkstock
Danas bilo tko može (barem u SAD-u) izumiti svoju religiju, a koliko su ljudi maštoviti pokazuju ovi primjeri

Nedavno se u SAD-u otvorila crkva posvećena slanini. Ako mislite da je to čudno, nastavite čitati...

Crkva slanine

Ujedinjena Crkva Slanine ima devet zapovijedi kako bi život bio sretniji i ispunjen slaninom. Imaju oko 4000 članova, a prihvaćaju sve koji vole slaninu i koji su spremni širiti riječ o njoj diljem svijeta.

Crkva Letećeg Špagetnog čudovišta

Poznati i kao pastafarijanci, članovi ove crkve tvrde da imaju tisuće obožavatelja diljem svijeta. Pastafarijanci vjeruju da je svijet nastao od ovog špagetnog čudovišta, a članovi crkve nose cjedilo na glavama kao znak privrženosti.

Jedizam

Da, ova crkva je inspirirana ratnicima koji se bore protiv Mračne strane u "Zvjezdanim ratovima". Netko je uzeo ideju Jedija i Sile i spojio se s njima na duhovnoj razini. Crkva Jedija vjeruje u moć sile koja povezuje svemir. U ovoj religiji ta sila je dio čovječanstva - nositelj morala iznutra.

Apateizam

Apateistički centar vjeruje da vjerojatno nema Boga, a čak i ako postoji oni su potpuno nezainteresirani za njegovo postojanje. Jednom godišnje se sastaju kako bi razgovorali o svojoj ravnodušnosti.

Obožavanje princa Filipa

U južnom Pacifiku nalazi se otok Tanna na kojem mještani žive u uvjerenju da je princ Filip doslovno Bog koji korača Zemljom. To vjerovanje potječe od drevne priči o planinskom duhu koji je otputovao, ali se vratio kad se oženio moćnom ženom. S obzirom da je vojvoda od Edinburgha kraljičin suprug - prilično odgovara opisu.

Crkva eutanazije

Crkva eutanazije inspirirana je snom velečasnog Chrisa Korda. U snu, on se suočio s izvanzemaljskom inteligencijom, tj. nekim bićem koje je govorilo o uništenju Zemlje. Crkva ima uznemirujući slogan: Spasi planet - ubij se!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.