Life
1585 prikaza

Skandal: Umjetno krzno rade od pravog krzna!

Žena u bundi
1/3
Thinkstock
U nekima od najluksuznijih dućana u Velikoj Britaniji otkriven je... vrh ledenog brijega

Organizacija Human Society International/UK i Sky News zajedničkom su akcijom otkrili pravo krzno mačaka pod etiketom lažnog na luksuznim proizvodima u najskupljim dućanima. Konkretno, otkrili su ih na cipelama Missguided, unatoč tome što je krzno mačaka i pasa zabranjeno po cijeloj EU još od 2009.

Prodavači su imali potvrde proizvođača da je riječ o umjetnom krznu, no cipele su proizvedene u Kini, ogromnoj zemlji s više od milijardu ljudi u kojoj se godišnje pobije oko dva milijuna mačaka. Za meso, kao i za krzno. "Laboratorijski testovi su potvrdili da je ukrasni krzneni dodatak na cipelama mačje krzno", objavio je HSI. Ali, to je po svoj prilici samo vrh ledenog brijega. U konkretnom slučaju HSI je alarmirala vlasnica dućana Donna Allison.

Dupini pomogli čovjeku u obrani od morskog psa STVARNE PRIČE Life Ove su životinje izložile svoj život da bi spasile ljude od sigurne smrti

"Svi prodavači bi morali pokretati akcije kojima bi se prisililo sve da sustav tako organiziraju da se svakom materijalu može ući u trag", kazala je ona za HSI. Od tog mjesta krenula je istraga kojom Sky i HSI navode da su otkrili pravo krzno rakuna, zečeva, pasa i kuna, sve u nekima od najluksuznijih dućana. Time su nastupili gadni problemi za vlasnike prodavaonica.

Riječ je o Velikoj Britaniji, još uvijek članici EU-a, što znači da je to potpuno ilegalno, i to na takav način da iza tog krzna, jasno je kompletnoj javnosti, stoji užasna brutalnost i mučenje nad životinjama. Teško je zamisliti da će se britanski zakoni primijeniti i nakon Brexita, a tu je konačno i zgražanje javnosti.

HSI je u jednom od svojih istraživanja javnog mnijenja utvrdio da 80 posto građana Velike Britanije smatra neprihvatljivim da se u njihovoj zemlji prodaje ili kupuje krzno, ne samo pasa i mačaka za koje smo emocionalno vezani kao za ljubimce, nego i krzno tuljana, lisica, rakuna, kuna i zečeva.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.